Meclis'e '112 Acil Servis' kuruluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2009 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın komisyon toplantısında geçirdiği rahatsızlığın ardından kurulması kararlaştırılan Acil Servis'te 5'i doktor 15 personel görev yapacak.

İktidar ile muhalefet arasında tartışmanın eksik olmadığı Meclis'e 112 Acil Servis kuruluyor. Serviste 5'i doktor, acil durumlar için eğitim almış 15 personel yer alacak. Doktorlar ve sağlık ekibi Meclis'te kesintisiz görev yapacak. Milletvekilleri, kalp krizi gibi ani gelişmelerin yaşanması durumunda ambulansla en yakın hastaneye kaldırılıyordu. Bundan sonra ilk müdahaleyi Acil Servis elemanları yapacak. Gerek görülmesi halinde hastaneye sevk edilecek. Meclis'e 112 Acil Servis kurulması fikri Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın rahatsızlığı sonrası ortaya çıktı. Aktan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Bu olayın ardından Meclis'in AK Partili tıp hekimi kökenli isimleri Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı, Adana Millet-

vekilli Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, TBMM Başkanı Köksal Toptan'la bir araya geldi. Görüşmeye Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ve TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca da katıldı. Toplantıda, Meclis'e 112 Acil Servis sisteminin kurulması kararlaştırıldı. Meclis bünyesinde Acil Servis'in görev yapacağı bir yer tahsis edilecek. Sağlık Bakanlığı da acil durumlar için özel eğitim almış doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan yaklaşık 15 ismi burada görevlendirecek.

Meclis'teki yoğun çalışma ortamı yaşı ilerlemiş milletvekilleri için sağlık riski doğuruyor. Hemen her yasama döneminde değişik partilerden milletvekili Meclis çalışması sırasında rahatsızlık geçiriyor. TBMM içerisinde baştabiplik bünyesinde sağlık personeli ve ilkyardım ünitesi bulunsa da mevcut personel, kriz durumları için yeterli görülmüyor. Daha önce yaşanan rahatsızlıkların çoğunda milletvekilleri ambulansla Meclis'e yakın hastanelere kaldırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber