Türkiye'de ilk defa devlet okulunda gözlemevi açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2009 17:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye'nin devlet okuluna yapılan ilk gözlemevi, Denizli Nalan Kaynak Anadolu Lisesi'nde, valilik himayesinde, Milli Eğitim İl Müdürlüğü koordinesinde ve Denizli İl Özel İdaresi tarafından finanse edilerek törenle açıldı.

Açılış törenine Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici ve Mehmet Yüksel, Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Oğuz ve davetliler katıldı. Törende konuşan Oğuz, 2009'un Dünya Astronomi Yılı ilan edildiğini, bu vesileyle İl Özel İdaresi'nin verdiği destekle gözlemevini yaptıklarını söyledi. Vali Erkmen ise gözlemevinin Türkiye'de ilk defa bir devlet okulunda açıldığını belirterek, "Astronomi biliminin liseyle birleşmesi ve yeni bir açılım olarak gündeme gelmesi bizi sevindirdi. Destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Denizli'de öğrencilerimizin gözlemleri, bu konuda ilgisi ve başarısı olan diğer okullara ve illerimize de örnek olacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından gözlemevinin açılışı, protokol üyeleri tarafından yapıldı. Vali Erkmen ve diğer üyeler, gözlemevini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Masrafının tamamı Denizli İl Özel İdaresi tarafından karşılanan gözlemevi, 60 bin liraya mal oldu. Halka da açık olacak olan gözlemevinde, uzak gök cisimleri ve gezegenler gözlemlenebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber