Başbakan'a gelen hediyeler geri gönderiliyor.

Haber Giriş : 31 Aralık 2004 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yılbaşında yinelenen ?pahalı hediye geleneği' bu yıl Başbakan Erdoğan'dan döndü. Erdoğan'a gelen pahalı hediyeler, ?reddedilmiştir' etiketi yapıştırılarak geri gönderiliyor...

ANKARA'DA her yılbaşında aynı görüntüler yaşanır. Başta Başbakanlık olmak üzere önemli kamu kuruluşlarına günlerce önceden hediye paketleri yağmaya başlar. Özellikle Başbakanlık, büyük firmaların hediye verme akınına uğrar. Bu yıl da aynı manzaralar yaşandı. Başbakan'a hediye sunmak isteyen büyük firmalar ve nüfuzlu kişiler günlerce önceden sıraya girdi.

Hediye paketleri hiç açılmadı

Firmalar; pahalı ürünlerini, özel yapım çakmak, kravat, saat, kalem, lüks büro eşyası gibi hediyeleri, antika halı, kilim, tablo ve seramikleri, özel yapım giyim eşyalarını lüks ambalajların içinde Başbakanlığa gönderdi. Ancak, hediye yarışına girenler, bu kez alışık olmadıkları bir uygulama ile karşılaştı. Özel kurye veya postayla gönderilen paketlerin tümü, Erdoğan'ın talimatıyla üzerlerine ?reddedilmiştir' yazısı yazılarak geri gönderildi. Paketler hiç açılmadı. Sadece x-ray cihazından geçen görüntüleri ile gönderenlerin kimlikleri Başbakanlık tarafından kayıt altına alındı.

Çocukların hediyeleri kabul

Başbakan Tayyip Erdoğan'a sadece yaptığı yurt gezilerinde çocuklar ve vatandaşlar tarafından verilen, maddi değeri olmayan hediyeler kabul ediliyor. 3628 sayılı Mal Bildirimi Kanunu'na göre, Başbakan dahil yüksek dereceli devlet görevlilerine sunulan hediyeler, ?devlet malı' sayılıyor, kayda geçirilip dönem dönem depoya gönderiliyor. Başbakanlık, kanuna titizlikle uyuyor. İlgili yasa, Başbakan'ın 5 maaş tutarını aşan değerde hediye kabul etmesini yasaklıyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber