?Ergenekon avukatı' Taşdelen'den Prof. Doğan'a dayak iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya),

SAKARYA Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Sait Doğan, İstanbul'da süren Ergenekon davası avukatlarından Mehmet Taşdelen'in kendisini dövdüğünü öne sürerek polise başvurdu. Suçlanan Avukat Mehmet Taşdelen de daha sonra polise başvurarak Prof.Dr. Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Evi İstanbul Üsküdar'da olan Prof.Dr. Mehmet Sait Doğan, Üsküdar'daki Yalı Çay Bahçesi'nde dün saat 21.00 sıralarında otururken yanına gelen Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Prof.Dr. Emin Gürses'in avukatlığını yapan Mehmet Taşdelen'in saldırısına uğradığını öne sürdü. DHA muhabirine telefonla açıklama yapan Prof.Dr. Mehmet Sait Doğan, saldırıdan sonra Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne giderek burada acil serviste tedavi görüp rapor aldı. Daha sonra Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi'ne giden Prof.Dr. Doğan kendisine saldıran kişinin Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde görevli Prof.Dr. Musa Taşdelen'in avukat kardeşi Mehmet Taşdelen olduğunu söyleyerek şikayette bulundu. Prof.Dr. Mehmet Sait Doğan, verdiği ifadede ?Çay bahçesinde otuyordum. Mehmet Taşdelen'i gördüm. Konuşmadığım için yüzümü çevirdim. O anda sol tarafımdan şiddetli yumruk yedim. Kalkıp boğuştum. Daha sonra kaçtı? dedi.

Prof.Dr. Mehmet Sait Doğan ile geçen yıl yine Sakarya Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölümü Başkanı olarak görev yapan Prof.Dr. Musa Taşdelen arasında özlük hakları konusunda gerginlik bulunduğu belirtildi. Prof.Dr. Doğan'ın, eski bölüm başkanı Mehmet Taşdelen'in sık sık yurt dışına çıktığını ve bazı öğrencileri ?yaz okuluna' bırakmakla suçlamıştı.

Prof.Dr. Mehmet Doğan'ın kendisini yumrukladığını öne sürdüğü Ergenekon davası avukatı Mehmet Taşdelen'in yine Sakarya Üniversitesi'nde görev yapan ağabeyi Prof. Dr. Musa Taşdelen bu konuda yöneltilen soru üzerine ?Birbirleriyle tartışmışlar? derken şöyle konuştu:

?Bu kişi ile ben ve kardeşim 7- 8 aydır görüşmüyoruz. Sürekli arkamdan küfür ediyor. Bu kişi kardeşim (Mehmet Taşdelen) hakkında daha önce küfürlü konuşmuş. Kardeşim de olay akşamı onu parkta görünce yanına gidip, ?Arkamdan değil yüzüme söyle' deyince bunlar yaşanmış. O kişi de dövüldüğünü söyleyerek polise şikayetçi olmuş. Kardeşim de bu olay sonrasında polis merkezine giderek onun hakkında şikayette bulundu. Çünkü o da, o kişi tarafından saldırıya uğradı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber