12 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2009 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amasya'ya gidecek.

- Amasya'da, valiliği ziyaret edecek ve proje stantlarının açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı Gül, Büyük Amasya Oteli'ndeki öğle yemeğinin ardından garnizon komutanlığı ve Amasya Belediyesi'ne ziyaretlerde bulunacak.

- Gül, Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi'ni ziyaret ve "Ressamların ve Fotoğrafçıların Amasya Buluşması" resim sergisinin ardından şehzadelere ait Balmumu Heykeller Müzesi'ni gezecek.

- Amasya Üniversitesi'ne de ziyarette bulunacak olan Gül, Atatürk ve bayrağa saygı kortejinin yürüyüşü ve resmi tören sonrasında Ankara'ya dönecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, veda ziyaretinde bulunacak Sayıştay Başkanı Mehmet Damar ve MGK Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu'nu Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.

- AK Parti Genel Merkezi Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlığı'nın Altınpark'taki "Yerel Yönetimler Konferansı"na katılacak olan Erdoğan, AK Parti Siyaset Akademesi'nde konferans verecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, KKTC'de temaslarda bulunacak.

- Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından kabul edilecek olan Toptan, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ve KTBK Komutanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu'yu ziyaret edecek.

- Toptan, Girne Amerikan Üniversitesi mezuniyet töreni ve üniversite tarafından fahri doktorluk unvanı verilmesi töreni ile üniversitenin vereceği akşam yemeğine katılacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ile makamında görüşecek.

- Arınç, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde mesleki eğitim teknik merkezinin temel atma töreninde bulunacak.

5- İlköğretim ve ortaöğretim okullarında karne günü...

- Okullarda 2008-2009 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle yurt genelinde törenler düzenlenecek.

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da Türkkonut Emel Önal İlköğretim Okulu'nda, 2008-2009 eğitim-öğretim Yılı 2. dönem karne dağıtım törenine katılacak.

6- İran'da halk, cumhurbaşkanı seçimi için bugün sandık başına gidiyor.

7- Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar getiren karar tasarısını, bugün oylamaya sunması bekleniyor.

8- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan'da temaslarda bulunacak.

9- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün, Belçika'nın başkenti Brüksel'de katıldığı NATO savunma bakanları toplantısı sona eriyor.

10- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (MÜSİAD) İstanbul'da düzenlenen "Avrupa Birliği- Türkiye İlişkileri" konulu toplantıda konuşacak.

- Bağış, öğleden sonra da Gaziosmanpaşa Belediyesi'ni ziyaret edecek.

11- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaretinin ardından, Perre Antik Kenti'nde incelemelerde bulunacak ve Adıyaman Üniversitesi'ne ziyarette bulunacak.

- Yılmaz, daha sonra gideceği Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezinin (ÇATOM) açılışını yapacak ve Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret edecek.

12- Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TürkMMMB) tarafından Ankara'da düzenlenen, "Müşavir Mühendislik Sektörü Geliştirme Projesi" Kapanış Konferansı'nda bulunacak.

13- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul'da sona erecek olan 4. Türk-Arap Ekonomi Forumu'na katılacak.

- Eker, daha sonra Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan ile görüşecek, Bal Paketleyicileri, İhracatçıları ve Sanayicileri Derneği'nin (BALDER) "İyi Hijyen Uygulamaları Rehber" tanıtımında bulunacak ve ardından Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kopuz ile toplantı yapacak.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Küçük Tiyatro'da, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen "Cultural Bridges-Kaleidoskop Europe" projesinin tanıtım toplantısına katılacak.

- Günay ayrıca, Devlet Resim ve Heykel Müzesi Konser Salonu'nda, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçılarının icra edeceği "Zekai Tunca Şarkıları" konserini izleyecek.

15- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla Göcek'te 'caretta caretta'larla ilgili incelemelerde bulunacak.

16- TBMM'den...

- Genel kurulda, Gelir Vergisi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören tasarının görüşmeleri sürecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve KHK'lere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı ele alınacak.

- Bayındırlık ve İskan Komisyonu'nda, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısı görüşülecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin yaşamını yitirdiği helikopter kazasını araştırmak üzere Kahramanmaraş'a gelen TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, kazanın meydana geldiği Keş Dağı'nda incelemelerde bulunacak.

17- KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Ankara'daki temasları kapsamında TEPAV'ın yuvarlak masa toplantısına katılacak.

18- CHP Parti Meclisi, genel başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

19- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak.

20- Ankara Sanayi Odası ve Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde, "Almanya İşbirliği Günü" Ankara'da gerçekleştirilecek.

21- Akaryakıt sektörüne gözaltı...

- Geçen yılki denetimlerde sektörde büyük miktarlarda vergi kaçağının belirlenmesi üzerine, TÜPRAŞ ve akaryakıt dağıtım şirketleri nezdinde kapsamlı bir inceleme başlatıldı.

- Maliye gelirler kontrolörlerinin koordinatörlüğünde yürütülen çalışmada Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kocaeli ve Mardin'in de aralarında bulunduğu 15 ilde eşzamanlı olarak TÜPRAŞ ve akaryakıt dağıtım şirketlerine gidildi.

22- Bulgaristan'da Türk dizileri fırtına gibi esiyor.

- İzlenme rekorları kıran "Binbir Gece"den sonra, "Dudaktan Kalbe" de Bulgar TV izleyicileriyle buluştu.

- En büyük özel TV kanalı "BTV", 15 Haziran;da başlayacak "Gümüş" için büyük bir reklam kampanyası yürütüyor.

23- İzmir'deki metro inşaatları...

- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentte sürdürdüğü 4 metro projesinden 3'ü durdu.

- Aliağa-Menderes ve Çiğli'deki inşaatlar, "müteahhit zamanında tamamlayamadığı" için, Bornova'daki inşaat ise zemin koşulları nedeniyle sürdürülemiyor.

24- Festival... Panel... Konferans... Tören...

- Uluslararası İzmir Festivali başlıyor.

- Festivalin açılışında geleneksel Japon davul sanatının dünyaca ünlü grubu Kodo sahne alacak.

- İzmir, 20 Temmuz'a dek önemli isimleri ağırlamayı sürdürecek.

- İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper: "Küresel krize rağmen festivalin niteliğinden ödün vermedik."

- 48. Uluslararası Bursa Festivali, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başlayacak.

- 16. Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nın jüri başkanlığını yapan Nuri Bilge Ceylan, Adana'da, "Nuri Bilge Ceylan Sineması" konulu söyleşide konuşacak.

- Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi'nin ev Sahipliğinde 5 üniversitenin katılımıyla 2. Üniversitelerarası Ulusal Aşçılık Yarışması düzenlenecek.

- Çocuk işçiliğiyle mücadele paneli İzmir'de yapılıyor.

25- Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu, Ankara Sheraton Otel'de bugün toplanıyor.

26- 32. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası finalleri, Letonya'da sürüyor.

- Türkiye, 2. Tur (F) Grubu'ndaki ilk maçında, başkent Riga'da İtalya ile karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber