Tek personelli tıp fakültesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesinin tek kadrolu personeli olan, Dekan Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, 2007 yılında kurulmasına karar verilen ve ilk öğrencilerini bu yıl Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde misafir eden fakültenin yapılanması için çalışıyor.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından iki yıl önce kurulması onaylanan SAÜ Tıp Fakültesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 2008-2009 döneminde 26 öğrenci ile öğretime başlayan fakültenin öğrencileri, geçici olarak Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) öğrenim görüyor.

TBMM'de 22 Mayıs 2008'de yapılan görüşmelerde tıp fakültesine 220'si akademik, 495'i idari olmak üzere 715 kadro tahsis edildi. Fakültenin teşkilatlanması amacıyla dekanlığa Prof. Dr. Osman Nuri Dilek atandı.

Dilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların tüm hızıyla yürütüldüğünü belirtti.

SAÜ Tıp Fakültesini kazanan 26 öğrencinin KOÜ Tıp Fakültesinde eğitime devam ettiğini ifade eden Dilek, şöyle konuştu:

''2007 yılından bu yana geçen süreçte yeni dekan ataması yapıldı. Morfoloji binasının projeleri hazırlandı. Şu anda projeyi güncelliyoruz. Öğrencilerimiz KOÜ'de öğrenim görüyor. Binanız olmayınca eliniz kolunuz bağlı kalıyorsunuz. Bina problemini çözmeden gerçek manada tıp fakültesi olmuyor. Kendimize ait bir ortamımız yok. İhtiyaçlar belirlendikten sonra YÖK kanalıyla kadroların açık hale getirilmesi gerekiyor. Şu anda tıp fakültesinde sadece bir kişi çalışıyor, o da benim. Fakültenin ihtiyaçları var. Bu konuda acele etmemiz gerekiyor. Fakültemize 30 kişi atayabilirsek ortak faaliyet gösterdiğimiz Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi de çok rahatlayacak. Profesörler, doçentler ve yardımcı doçentler getirerek bu işe hızlı bir şekilde girmek istiyoruz.''

Sağlık Bakanlığı ile SAÜ arasında eğitim ve uygulama amaçlı işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatan Dilek, protokol çerçevesinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle sağlık alanında yapacakları işbirliğinin tıp fakültesi için yararlı olacağını söyledi.

-YAKLAŞIK BİN KİŞİ İBTİHDAM EDİLECEK-

Bina ihtiyacını gidermek için daha önce geliştirilen morfoloji binası projesinde revizyon yaptıklarını ifade eden Dilek, sözlerine şöyle devam etti:

''Eylül ayında morfoloji binasının ödeneğini alırsak, ocak ayında ihalesini yaparak bahar aylarında temelini atmayı düşünüyoruz. 25 milyon TL ödenek aktarılması durumunda bir yıl içinde biter. İnşaatın tamamlanması verilecek ödeneğe bağlı. Bu konuda siyasilerimizden destek isteyeceğiz. Burada bir hastaneye de ihtiyacımız olacak. 200 yataklı tıp fakültesi olmaz. Morfoloji binasının yanına 300 yataklı hastane inşa etmeyi de düşünüyoruz.''

Tıp fakültesinin Sakarya'yı daha ileri noktalara taşıyacağına inandığını belirten Dilek, şöyle konuştu:

''Tıp fakültesinde 200'e yakın öğretim üyesi, 300'e yakın araştırma görevlisi, 300 hemşire, 200'e yakın yardımcı sağlık personeli olacak. Yaklaşık bin kişi istihdam edilecek. Sağlık hizmeti almak için bölge insanları başka illere gitmek zorunda kalmayacak. Üniversitenin bir şehre kattığı her şeyi katacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber