Hastaya sedyeyle nakil işkencesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Haziran 2009 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KIRIKKALE'de, trafik kazasında yaralanan Yeşil Kart'lı 37 yaşındaki Güven Doluay, götürüldüğü Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, bir devlet hastanesinden sevk yapılmadığı gerekçesiyle alınmadı. Acil Servis önünde bekleyen Doluay'a sevk için ambulans da verilemeyince, ağabeyi yaralı kardeşini sedyeye yatırıp, iterek yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Kullandığı otomobilin takla atması sonucu yaralanan Güven Doluay, çevredekilerin yardımıyla bir otomobille Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yeşil Kartı bulunan Güven Doluay, bir devlet hastanesinden sevk edilmediği gerekçesiyle hastaneye alınmadı. Acil Servis önünde uzun süre bekletilen Doluay'ın yakınları, yaralıyı bir başka hastaneye götürmek için ambulans istedi. Ancak, hastanenin bir ambulansının görevde, diğerinin ise arızalı olması nedeniyle bu istek de karşılanamadı.

Bu sırada Doluay'ın ağabeyi Hasan Doluay, hastanenin kapısında bulduğu sedyeyi Acil Servis kapısına getirdi. Yaralı kardeşini sedyeye yatıran Doluay, yaklaşık bir kilometre uzaktaki Kırıkkale Devlet Hastanesi'ne sedyeyle iterek götürdü. Kazada, sağ ayağı, sol kolu ile kaburgaları kırıldığı belirlenen Güven Doluay, Ortopedi Servisi'nde tedavi altına alındı.

Yaralı kardeşine müdahale etmeyen Tıp Fakültesi Acil Servisi doktorlarına tepki gösteren Hasan Doluay, ?Kardeşimin yeşil kartı olduğu gerekçesiyle hastaneye almadılar. Ben de ambulans istedim, ancak yok dediler. Bunun üzerine tartıştık, daha sonra gördüğüm sedyenin üzerine kardeşimi yatırıp, diğer hastaneye taşımak durumunda kaldım? dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, Güven Doluay'ı sevk olmadan muayene etmelerinin sözkonusu olmadığını, iki ambulanstan birinin arızalı, diğerinin ise görevde olması nedeniyle ambulans verilemediğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber