Erdoğan'ın yurt dışı trafiği yoğun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ay sonunda Yunanistan, Arnavutluk ve Belçika'ya ziyaret gerçekleştirecek.

Başbakan Erdoğan, 3 Avrupa ülkesine yapacağı ziyaretin ilk ayağı olan Yunanistan'a, 20-21 Haziranda gidecek.

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Akropolis Müzesi'nin açılışı için yaptığı davete katılacak. En son 2004 yılında Yunanistan'a giden Erdoğan'ın ziyaretine karşılık veren Karamanlis, 49 yıl aradan sonra Türkiye'ye gelen ilk Yunan Başbakanı olmuştu.

Akrapolis Müzesi'nin açılışını katılacak olan Erdoğan'ın temasları çerçevesinde, Yunan mevkidaşı Kostas Karamanlis ile de ikili bir görüşme yapacağı bildirildi.

ARNAVUTLUK ZİYARETİ

Başbakan Erdoğan, 25 Haziranda ise Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha'nın daveti üzerine bu ülkeye bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Durres-Kukes Otoyolunun 57 kilometrelik Reşen-Kalimaş bölümünün açılış törenine katılacak Erdoğan'ın, ziyareti çerçevesinde Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Başbakan Sali Berisha ile ana muhalefetteki Sosyalist Parti lideri ve Tiran Belediye Başkanı Edi Rama ile ikili temaslarda bulunması da öngörülüyor.

BELÇİKA ZİYARETİ

Başbakan Erdoğan, bu ay içinde planlanan son yurt dışı ziyaretini ise Belçika'nın başkenti Brüksel'e.

Crans Montana Forumu'nun 20. Yıllık Oturumu'nda "Onur Konuğu" sıfatıyla bir konuşma yapmak ve kendisine verilecek 2009 yılı Vakıf Ödülünü almak üzere 25?26 Haziran 2009 tarihleri arasında Belçika'ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek olan Erdoğan, ziyareti çerçevesinde Belçika Başbakanı Herman Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile bir araya gelerek, ikili temaslarda bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber