Kalp ameliyatı olan hastanın yol çilesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'de açık kalp ameliyatı sonrası taburcu edilen hasta, evine araç yolu olmadığı için yakınları tarafından sandalye ile taşındı.

Rize il merkezindeki Ekmekçiler Mahallesi Dere Sokak'ta yaşayan Gökhan Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, babası Paşali Büyük'ün Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açık kalp ameliyatı olduğunu söyledi.

Ameliyatı yapan doktorun hastanın kesinlikle yürümemesi, hareket etmemesi gerektiğini söylediğini anlatan Büyük, ''Hastaneden taburcu edildikten sonra babamı araçla ana yola kadar getirdik, ancak sokağımıza araç bulunmadığı için evimize olan yaklaşık 300 metrelik yolda, babamı sandalyeye oturtarak taşımak zorunda kaldık'' dedi.

Kalp ameliyatı olan Paşali Büyük de kendisinin ve eşi Fatma Büyük'ün bakıma muhtaç olduğunu, ancak araç yolunun evine kadar gelmemesi nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını belirtti.

Çocuklarının kendisini ve eşini sürekli sırtında taşıdığını bildiren Büyük, ''Eşimin de kalçasına platin takıldığı için yürüme zorluğu çekiyor. Ben de kalp ameliyatı olduğum için yürüyemiyorum. İkimiz de çocuklarımıza verdiğimiz ıstırap nedeniyle üzülüyoruz. Haftada bir kez kontrole gitmem gerekiyor. Gece rahatsızlanırsak karanlık bu yolu nasıl gideceğimizi bilmiyoruz'' diye konuştu.

Yetkililerden yollarının düzeltilmesini isteyen Büyük,şunları kaydetti:

''Belediyeye 6 kez giderek yardımcı olmalarını istedim. Çocuklarım defalarca Valiliğe gitti. Belediye yetkilileri 'komşularınızdan imza toplayın, yolunuzu yapalım' dediler. Komşularımız yol için gerekli izni verdi. Bu kez 'yol harcamalarının yüzde 50'sini siz verirsiniz, istinat duvarlarını siz yaptırırsınız' gibi bahaneler ileri sürdüler. Benim bunu kaldırabilecek gücüm olsa bunca yıldır kapı kapı dolaşıp yolun yapılmasını istemez, kendim yapardım.''

Paşali Büyük'ün kızı Gönül Çolak da anne ve babalarını hiçbir zaman yük olarak görmediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Kardeşim Gökhan ve ben uzun zamandır annemizi babamızı sırtımızda taşıdık. Fakat evlendiğim için kardeşim yalnız kaldı. Eşyaları taşıdığımız teleferiğe bindirmeyi düşündük ancak bir kaza olmasından korkuyoruz. Kış şartlarında hastalandıklarında ikisini taşımak çok güç. Yetkililerden yardım bekliyoruz.''

-BELEDİYE BAŞKANI BAKIRCI-

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mahallede yol yapılması istenen bölgedeki arazi sahiplerinin, arazilerini yol yapımı için terk ettiklerini sözlü olarak söylemelerinin yeterli olmadığını belirtti.

Yol yapılacak alanın terk edilmesinin imar planı ve tapuya işlenmesi gerektiğini bildiren Bakırcı, ''Sadece sözlü olarak söylemek yetmez. Aksi halde yol yapıldıktan sonra belediyeyi mahkemeye verip para isteyenler olabiliyor. Bu nedenle bu işlemin yapılması gerekir'' dedi.

Daha önce benzer örneklerle karşılaştıkları için bu tedbiri aldıklarını ifade eden Bakırcı, arazi terkinin imar planı ve tapuya işlenmesinin ardından yolun belediye tarafından yapılabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber