Amirine kızarak üniversiteye girdi, birinci olarak mezun oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terfisinde amirinin cimri davrandığını iddia eden Sinoplu Ramis Acar (43), amirine kızarak başladığı üniversiteyi bölüm birincisi olarak bitirdi.

Ordu Üniversitesi'nin 3 bine yakın yeni dönem mezunları arasında Ramis Acar (43) görünüşü ile dikkat çekiyor. 500'ün üzerinde mezun veren Ordu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nu birincilikle bitiren Ramis Acar'ın sadece yaşı değil ilginç bir hikayesi de var. Acar, 41 yaşında iken kendisini terfi ettirmekte cimri davrandığını iddia ettiği amirine kızdığı için birincilik ile bitireceği üniversiteye gelmiş.

2 çocuk babası Acar, Ordu Üniversitesi'ne girmeden önce Sinop Endüstri Meslek Lisesi'nde mobilya teknisyeni olarak çalışıyormuş. Başarılı olduğunu inanmasına rağmen amiri tarafından terfisi geciktirilen lise mezunu Acar, üniversiteye girmeye karar vermiş.

Karabük ile Trabzon arasında tek mobilya bölümü olan Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mobilya Bölümü'nü kazanan Acar, üniversitede okumak için tayinini Sinop Endüstri Meslek Lisesi'nden Ordu Lisesi'ne aldırmış.

Evini de Ordu'ya getiren Acar'ın eşi, Sinop Üniversitesi'nde çalıştığı için Sinop'ta kalmış. Acar, 2 sene gündüz okulda çalışmış gece de üniversitenin gece bölümüne devam etmiş.

Geç kalmış bir işi tamamladığını söyleyen Ramis Acar, derslerde zorlanmadığını belirtiyor ama birinciliği beklemediğini de dile getiriyor.

Derslerde zorlanmamasında 20 senelik mesleki birikiminin büyük payı olduğunu vurgulayan Acar, "Ben başardım gençler de karamsar olmaz, azimli olurlarsa başarırlar. Bir üniversiteye girenlerde de giremeyenler de kendi yeteneklerine göre mutlaka bir şey yapabilirler." dedi.

Bu mutlu gününde bir de acı yaşadığını dile getiren Acar, "Karabük ile Trabzon arasında mobilya bölümü kalmadı. Benim mezun olduğum bölüm de bu sene öğrenci almayacak gelecek sene mezun verdikten sonra kapanacak. Ben bunu üzülüyorum çünkü Karadeniz'de Karadeniz insanı orman varlıklarına rağmen ağaç işleri ile ilgili eğitim alamayacak." diye konuştu.

Ordu Lisesi'nden iki sene önce geldiği Sinop'a tayin istemeye hazırlanan Acar, 3. dereceye kadar terfi edebilirken artık üniversite mezunu olduğu için birinci dereceye kadar yükselebilecek.

Bu arada ikinci kez mezun veren Ordu Üniversitesi'nin derece yapan öğrencileri arasında bulunan Ramis Acar belgesini Ordu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Turan Karadeniz'in elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber