Flaş! Yangın söndürme helikopteri düştü... 3 kişi kurtarıldı 2 kişi aranıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden bir yangın söndürme helikopterinin, Milas'taki Geyik Barajı'ndan su alırken düştüğü bildirildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Çine ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden ve Milas'taki Geyik Barajı'ndan su alırken düşen helikopterde 3 Rus ve 1 Türk pilot ile 1 orman görevlisinin bulunduğunu açıkladı.

Bölge Müdürü Aydın, helikopterin düştüğü bölgeye ulaşan ekiplerin çalışma başlattığı bilgisi de verdi.

HELİKOPTERDEKİ 3 KİŞİ KURTARILDI 2 KİŞİ ARANIYOR

- Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Milas'ta düşen helikopterde bulunan 5 kişiden 3'ünün kurtarıldığını, 2 kişiyi arama kurtarma çalışmaları için de dalgıçların bölgeye gönderildiğini bildirdi.

HELİKOPTERDEKİ 5 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

- Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Milas'ın Geyik Barajı'nda düşen yangın helikopterinde bulunan 3 Rus pilotun kurtarıldığını belirterek, halen 1'i pilot, diğeri Orman Bölge Müdürlüğü çalışanı 2 kişinin kurtarılması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Helikopterde bulunanların baş pilot Viktor Lytvynov, uçuş teknisyeni Volodymir Koshel, uçuş mühendisi Vyocheslav Sherstobitov, emekli binbaşı Tanju Tezgel ile Milas Orman İşletme Müdürlüğünde görevli Ali Ekin olduğu bildirildi.

Bu arada, düşen helikopterin yangın söndürme çalışmaları kapsamında özel bir şirketten kiralandığı ve Muğla'nın Milas ilçesinde konuşlandırıldığı öğrenildi.

Görgü tanıkları, helikopterin su aldıktan sonra havalandığını ve kısa süre sonra baraj gölüne düştüğünü kaydetti. Helikopterdeki 3 Rus görevlinin helikopter düştükten bir süre sonra çevrede bulunan vatandaşların da yardımıyla sudan yüzerek kıyıya ulaştıkları belirtildi.

AKUT DA BÖLGEDE

Öte yandan, barajın sularına gömülen helikopterdeki emekli binbaşı Tanju Tezgel ile Milas Orman İşletme Müdürlüğünde görevli ormancı Ali Ekin'e halen ulaşılamadı.

Bölgeye kurtarma çalışmalarına katılmak üzere çok sayıda dalgıç helikopterlerle getirilirken, AKUT görevlileri de bölgeye helikopterlerle geldi.

Milas Jandarma Komutanlığı ekipleri, helikopterin düştüğü bölgede güvenlik şeridi oluşturdu.

Ormancı Ali Ekin'in oğlu Kemal Ekin'in aralarında bulunduğu ormancılar ve bölge halkı, arama kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyor.

KAYIP 2 KİŞİ İÇİN DALGIÇLAR DEVREDE

- Milas'ın Geyik Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterine ve içindeki iki personele ulaşmak için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bölgeye gelen dalgıçlar, arama çalışmalarına başladı. Bodrum'dan gelen iki dalgıç, helikopterin düştüğü belirtilen bölgede arama çalışması yaptı. İlk arama çalışmasından sonra kıyıya çıkan dalgıçlar, şu bilgiyi verdi:

"Suyun 10 metre kadar aşağısına daldık. Suyun altında görüş mesafesi çok sınırlıydı. Yaklaşık 30 santimetreden ötesini göremiyorduk. Bizdeki ışıklar yetersiz kaldı. Projektör talep ettik. Projektör geldikten sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tam doğru yeri aradığımızdan emin değildik, görgü tanıkları bize yeni bilgiler verdiler. Biz de o bölgede aramalarımıza devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber