Foça'daki yangın büyüyor: 500 konut boşaltıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2009 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Foça'daki orman yangını, rüzgarın etkisiyle büyürken, tedbir amaçlı olarak 500 konutun boşaltıldığı bildirildi.

İzmir'in Foça ilçesinin Bağarası ile Kozbeyli köyü sınırı arasındaki 7. Jandarma Er Eğitim Komutanlığı yakınında ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Yangın bölgesine giden İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, söndürme ekiplerinin çalışmalarının koordinasyonunu sağlıyor.

Çiftçi, rüzgarın etkisiyle yangının büyüdüğünü ve alevlerin orman yönünde hızla ilerlediğini bildirdi.

Yangın bölgesindeki söndürme ekiplerinin sayısını artırdıklarını belirten Çiftçi, yangına şu anda 33 arazöz, 5 Türk Kuşu uçağı, 2 amfibi uçağı, 4 helikopter ve 5 yer ekibinin müdahale ettiğini kaydetti.

Çiftçi, yangının daha da büyümesi durumunda söndürme ekibi sayısının artırılacağını ifade etti.

Yangın söndürme çalışmalarına askeri birlikler de destek veriyor.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 50 hektarlık alanda çalışmaların devam ettiğini, tedbir amacıyla bölgedeki 500 konutun boşaltıldığını bildirdi.

YANGIN EVLERE ULAŞTI

- İzmir'in Foça ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılarak yerleşim alanlarına ilerleyen orman yangını henüz kontrol altına alınamazken, alevler bazı sitelere kadar ulaştı.

Büyük bölümünün yazlık sitelerin oluşturduğu bölgeye doğru ilerleyen yangın, özellikle Atatürk Mahallesi'ndeki sitelere yaklaştı.

Vatandaşlar, alevlerin konutların bulunduğu bölgeye sıçramaması için otluk ve yeşil alanlara, ağaçlara su tutuyor.

Bölgeye gelen jandarma, polis, zabıta ve Sivil Savunma ekipleri, "can güvenliği nedeniyle evlerin tahliye edilmesi gerektiği" yönünde anons yaparak vatandaşları uyarıyor.

Görevliler, başta yaşlılar, engelliler ve çocuklar olmak üzere, vatandaşların evlerinin tahliyesine yardımcı oluyor.

Havadan söndürme ekipleri, denizden aldıkları suyu ilçenin üzerinden taşıyarak yangın alanına boşaltırken, ilçe sakinlerinin yanı sıra, yerli ve yabancı turistler de çalışmaları endişeli gözlerle izliyor.

VALİ KIRAÇ:FOÇA'DA 150 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Foça'daki yangından, ilk belirlemelere göre 150 hektar alanın etkilendiğini belirterek, "Rüzgar yön değiştirmezse söndürme çalışmaları iyiye gidiyor" dedi.

Yangın söndürme çalışmalarını Foça'da takip eden Vali Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle, ekiplerin yangını kontrol altına almakta güçlük çektiğini bildirdi.

Yangına, 6 uçak, 5 helikopter, 11 dozer, Orman Bölge Müdürlüğü'nün tüm unsurları, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait 50 itfaiye, 14 tanker, arama kurtarma birimleri ve jandarma unsurlarının desteğiyle müdahale edildiğini ifade eden Vali Kıraç, şöyle dedi:

"İlk belirlemelere göre, 150 hektarlık bir alan yangından etkilendi. Yeni Foça, yangından en çok etkilenen alan oldu. Atatürk ve Cumhuriyet mahalleleri sakinleriyle ormanla iç içe olan sitelerdeki vatandaşlarımızı ikaz ettik. Bütün gayretimizle çalışıyoruz, yaralı ve can kaybı yok. Rüzgar yön değiştirmezse söndürme çalışmaları iyiye gidiyor. Yangının başlangıç noktasında, alevler tekrar yükselmiş. Çalışmaları yakından takip ediyoruz."

Vali Kıraç, yöneltilen bir soru üzerine ise, yangında herhangi bir evin yandığı bilgisinin kendisine ulaşmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber