Kamu arazinde otlayan inek sahiplerine soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2009 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi arazisine girerek otlayan 12 ineğin sahiplerinin ifadeleri alındı, ''kamu malına zarar verdikleri'' gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Akçadağ ilçesine bağlı Muhacir köyünde yaşayan vatandaşlara ait 12 inek, otlamak için Sultansuyu Tarım İşletme Müdürlüğü arazisine girdi. Araziye giren inekleri fark eden işletme görevlileri, hayvanları, işletmeye ait barınağa kapattı.

Tarım İşletme Müdürlüğü yetkililerinin şikayeti üzerine, inek sahiplerinin jandarmada ifadeleri alındı. Hayvan sahipleri hakkında, ''kamu malına zarar verdikleri'' gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Muhacir köyünde yaşayan ve işletmeye giren ineklerden bazılarının sahibi olan Mehmet Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, jandarma karakolunda yaklaşık 3 saat kaldıktan sonra tarım işletmesine giderek, hayvanlarını tutanak karşılığı teslim aldıklarını anlattı.

Cengiz, şöyle konuştu:

''Bilgimiz dışında gelişen bir olay nedeniyle jandarma karakolunda üç saat ifademiz alındı ve hayvan başına ceza alacağımız söylendi. Soruşturma sonunda ne olur bilemiyoruz. Arkadaşlarımızla olayı duyduğumuzda inekleri almaya gittik. Ancak burada polisler ve işletme yetkilileri alamayacağımızı söylediler. Oradan jandarma karakoluna götürüldük. Üç saat ifade verdikten sonra ineklerimizi alabildik. Soruşturmanın başlatıldığı ve inek başına para cezası alacağımız söylendi.''

İfadesi alınan kişilerden birisinin babası olan İbrahim Polat ise, arazide otlayan hayvanlara ''hırsız'' muamelesi yapıldığını ve olanlara anlam veremediklerini kaydetti.

-''UZUN ZAMANDIR İYİ NİYET GÖSTERİYORDUK''-

Sultansuyu Tarım İşletme Müdürü Ahmet Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 600 dekara yakın arazilerinin bulunduğunu, köylülerin çevrede hayvanlarını başıboş bıraktıklarını söyledi.

Araziye giren hayvanların daha önceden görevliler tarafından çıkarıldığına işaret eden Baş, şunları söyledi:

''Uzun zamandır buraya giren hayvanların görevlilerimiz tarafından çıkarıldığını köylüler de biliyorlar. Son olarak giren hayvanları alarak işletmeye getirdik. Tutanak tutarak zarar tespiti yaptırdık. Bölgemizin polis bölgesi olduğunu sandığımız için polis çağırdık. Ancak jandarma bölgesi olduğu için konuyla jandarma ilgilendi. Soruşturma başlatıldı. Konu artık adliyeye intikal etti. Uzun zamandır iyi niyet gösteriyorduk.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber