Öğretmen ve memurlara doğa eğitimi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Temmuz 2009 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Coğrafya Bölümünün yürütücülüğünü üstlendiği ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Kahramanmaraş Doğa Eğitimi Projesi katılımcılara yaşamları boyunca kullanacakları bilgiler öğretecek.

Projenin yürütücülüğünü KSÜ Coğrafya Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gürbüz üstlenirken, oluşturduğu güçlü ekip ve altyapısıyla katılımcılara unutulmaz bir doğa eğitim vermeyi hedefliyor.

?Doğanın dili ancak doğada öğrenilebilir? düşüncesinden yola çıktıklarını belirten Gürbüz:

?Bu projede öncelikli olarak doğayı neden anlamamız ve korumamız gerektiğini tartışacağız. Katılımcılarda doğa koruma bilincini oluşturduktan sonra da doğada çeşitli uygulamalar yaparak katılımcılar ile doğa arasında bir köprü kuracağız. Bu köprüyü ne kadar sağlam inşa edersek ileride karar verici mercilerde görev alacak olan katılımcılar da verecekleri kararlarda o kadar duyarlı ve sorgulayıcı olacaklardır? diye konuştu.

Proje ekibinde yer alan Yrd. Doç. Dr. Murat Karabulut ise Projenin Kahramanmaraş'ta gerçekleşmesinin katılımcılar için apayrı bir şans olduğuna vurgu yapıyor. Bölgede çok kısa mesafelerde doğanın çok farklı manzaralar sergilediğini ifade eden Karabulut, Kahramanmaraş'ın adeta bir doğa laboratuarı olduğunu belirtti.

İki dönem halinde gerçekleşecek olan projenin birinci döneminde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenler ile kamu görevlileri, ikinci döneminde ise lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile araştırma görevlileri yer alacak.

Katılımcılar için ise her türlü konfor düşünülmüş. Tamamen ücretsiz olan projede katılımcılar dört yıldızlı otelde konaklayacak. Üç öğün yemek ve proje kapsamındaki tüm aktiviteler proje bütçesinden karşılanacak.

20?30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ile kamu görevlilerini kapsayan birinci dönem programı için son başvuru tarihi 10 Temmuz 2009,

31 Temmuz?10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile araştırma görevlilerini kapsayan ikinci dönem programı için ise son başvuru tarihi 20 Temmuz 2009 olarak belirlenmiştir.

Başvuru formu ve ayrıntılı bilgi için aşağıdaki web adresinden yararlanabilirsiniz:

www.kahramanmarasdogaegitimi.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber