Polis memuru müdürünün hayatını kitaplaştırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2009 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İsa Altun, son kararname ile yurt dışı göreve atanan İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın yazılı ve görsel medyada yer alan haber ve fotoğraflarını kitap haline getirdi.

13 Mayıs 2006 tarihinde Antalya'da göreve başlayan Feyzullah Arslan'la ilgili arşiv tutan polis memuru Altun'un 'Medya Gözüyle Feyzullah Arslan' adını verdiği kitap 2 cilt halinde basıldı. Polis memuru Altun, kitabı, 7 Temmuz'da Antalya'dan ayrılarak Hollanda Güvenlik Ataşesi olarak yeni görevine başlayacak olan Feyzullah Arslan'a makamında hediye etti. Kitap karşısında kısa süreli şaşkınlık yaşayan Arslan, daha sonra duygusal anlar yaşadı.

Kaleme aldığı kitapla ilgili açıklamada bulunan İsa Altun, Feyzullah Arslan döneminde hayata geçirilen toplum destekli projelerle, halka ve personelle kurulan sağlıklı ilişkilerle Antalya'daki suç oranında ciddi düşüş sağlandığını belirterek, "Sayın müdürümle ilgili bu alanda çok yazı kaleme alındı. Bu makalelerin sadece anılarda kalmasını istemedim. Kitap haline getirerek, bizden sonra gelen meslektaşlarımızın yazılanları ve çizilenleri görerek ilham almasını arzu ettim. Bu çalışmanın çok yararlı bir başucu kitabı olarak yüreklerde yer alacağına inanıyorum." dedi.

Şimdiye kadar yazdığı 4 kitapla Emniyet Teşkilatı içinde adı 'Yazar Müdür'e çıkan Feyzullah Arslan için ilk kez böyle bir çalışma kaleme alınmış oldu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru İsa Altun, madde bağımlılığı ile ilgili yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Bu alanda zengin bir yayın arşivi bulunan Altun, çizdiği karikatürler ve yazdığı yazılarla toplumun bilinçlenmesi için 1997 yılından beri gönüllü olarak çalışmalar gerçekleştiriyor. 1999 yılında Uluslararası Genç Girişimciler Organizasyonu (JCI) tarafından 160 üye ülke arasında uyuşturucu madde bağımlılığı alanında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı 'Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı' dalında birincilik ödülü alan Altun, ayrıca, 2000 yılında o dönem görev yaptığı Kahramanmaraş'ta madde bağımlılığı ile ilgili yaptığı hizmetlerinden dolayı dönemin Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican tarafından takdirname ile ödüllendirilerek 'Yılın Polisi' seçilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber