Hukuk profesörüne ihsas-ı reyli dava

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Temmuz 2009 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli 2. Asliye Ceza Hakimi Yalçınkaya, Prof. Erdoğan'a bir yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Davayı kabul edip, yargılamayı yapan Yalçınkaya'nın başkanı bulunduğu mahkeme olunca Erdoğan isyan etti: Davayı ders olarak anlatıyorum

ERDİNÇ AKKAYONLU İSTANBUL

Ergenekon davasının tutuklu sanığı avukat Kemal Kerinçsiz'in ?Hakkıcığım' diye hitap ettiği Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hakkı Yalçınkaya, star yazarı Prof. Dr. Mustafa Erdoğan'ı 2007'de yayımlanan ?301 zihniyeti' başlıklı yazısı nedeniyle şikayet etti. Anayasa Hukukçusu Prof. Erdoğan, Yalçınkaya'nın görev yaptığı mahkemede yargılanacak. Davanın Hakim Yalçınkaya'nın çalıştığı mahkemede görülmesini değerlendiren Prof. Erdoğan, bu durumu hukuk fakültesindeki öğrencilerine örnek olay olarak anlattığını söyledi.

YENİ DAVAYA HAKİMİN MESAİ ARKADAŞI

Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arat Dink'e TCK'nın 301. maddesi uyarınca verilen ceza kararını eleştiren ?301 zihniyeti' yazısı nedeniyle ?adil yargılamayı etkilemek' suçlamasıyla yargılanmaya başlayan Prof. Erdoğan başına gelenleri şöyle anlattı: ?Hem davacı hem de karar verici konumda olamaz bir kişi. Bu hakimin, kendisini şikayette bulunduğu bir konu hakkına karar vermesi, tabiyatıyla herhangi bir kanunda Anayasa'da, insan hakları sözleşmesinde yazıyor olmasa bile açıkça adaletsizdir, hukuka aykırıdır. Aynı mahkemeye, hakim Yalçınkaya'nın mesai arkadaşı başka bir mahkemenin hakimi görevlendirildi. Ama bu da tarafsızlığı sağlamaya tam elverişli değil. Hakim, orada kimin için bulunduğunu biliyor. Dava böyle devam etmez. Talebimiz, davanın başka mahkemeye alınması yönünde. Sanırım kabul edilir.'

?PAMUK'A ÖDÜL VERDİ DEMEK Kİ SUÇLU'

Hakim Yalçınkaya'nın suçlamalarına da yanıt veren Prof. Erdoğan, ?Şikayet dilekçelerinde benim görüşlerimi Türkiye'nin düşmanlarına yardım etme gibi yorumluyor. Yani ?yurt dışında Türkiye aleyhtarlığının ne kadar makbul olduğunu görenler, bu türden yazılar yazıyorlar' diyor. ?Orhan Pamuk'a ödül verdiler' diyor, dolayısıyla ona göre Pamuk, Türkiye'yi hasmane bir tuttum içindeydi. Bu türden imalarda bulunuyor. Peşinen dilekçesinde beni suçlu görüyor zaten' dedi.

DAVANIN MAHKEMESİ DEĞİŞTİRİLSİN

Erdoğan'ın avukatı Raşit Sarıkaya ?Şikayetçi hakim Yalçınkaya Şişli 2. Asliye Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulundu. Dava aynı mahkemede görülmeye başlandı. Ancak mahkeme başkanı hem şikayet eden hem de o şikayeti değerlendiren olunca Aralık ayına ertelenen davaya Şişli 3. Asliye Mahkemesi'nin Hakimi Yalçın Hayret'in bakmasına karar verildi' dedi. Sarıkaya, davanın bir başka mahkemeye sevk edilmesi için de başvuru yaptıklarını da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber