Aile mahkemesi hakimi de savcı Gök'e dava açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2009 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yengeç Operasyonu iddianamesinde ismi yer alan 12. Aile Mahkemesi Hakimi Haydar Elgin, eşi ve kendisi adına toplam 30 bin TL tazminat istemiyle Cumhuriyet Savcısı Murat Gök aleyhine dava açtı.

İzmir 5. Asliye Hukuk Mahkemesine eşi Betül Elgin ve kendi adına başvuran hakim Elgin, davanın şüphelilerinden olmadıkları halde "Yengeç Operasyonu" iddianamesinde isminin haksız yere geçtiğini öne sürdü.

12. Aile Mahkemesi Hakimi olduğu halde iddianamede unvanının "2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı" olarak geçtiğini ifade eden Elgin, Savcı Gök'ün yeterli araştırmayı yapmadığını, gerekli hassasiyet ve özeni göstermediğini iddia etti.

Hakim Haydar Elgin, Gök'ün, kendisine ve eşine 15'er bin TL manevi tazminat ödemesine hükmedilmesini istedi.

"Yengeç Operasyonu" iddianamesinde sanık avukatlardan birinin, hakim Elgin'in öğretmen olan eşi Betül Elgin'in tayin işi için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde girişimlerde bulunduğu ileri sürülüyordu.

Daha önce bir gazetede çıkan haber nedeniyle İzmir Valisi Cahit Kıraç ile "Yengeç Operasyonu" iddianamesinde ismi geçtiği için İzmir Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı da Gök aleyhinde 10'ar bin TL tazminat istemiyle mahkemeye başvurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber