Polis memurunu şehit eden zanlı yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2009 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da dün gece bir polis memurunu şehit eden, bir vatandaşı da yaralayan 3 kişi yakalandı. Yakalananlardan 1'inin üzerinde saldırıda kullandığı 7.65 çapındaki silah ele geçirilirken, diğer kişilerin şüpheli olarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde dün gece bir evin bahçesinde oturan bir polis memuru ve arkadaşlarının üzerine ateş açan şahıs yakalandı. Polis memuru Tugay Ak'ı şehit eden, bir kişiyi de yaralayan saldırgan, olayın üzerinden 10 saat geçmeden yakalandı.

Olaydan hemen sonra harekete geçen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önce olayın terör saldırısı ihtimali üzerinde durdu. Ancak yapılan ilk incelemede saldırının terör değil, polis memuru Tugay Ak'ın yanında oturan sivil vatandaşların husumetli olduğu kişilerce yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Araştırmalarını bunun üzerinde yoğunlaştıran polis, sabah saatlerinde 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden birinin üzerinde saldırıda kullandığı silah bulundu. Ayrıca, bu kişinin parmak izinin olay yerindeki incelemede bulunan parmak iziyle aynı olduğu ortaya çıktı. Olay yerinde bulunan boş kovanların, yapılan balistik incelemede, yakalanan kişinin üzerinde çıkan silaha ait olduğu kesinlik kazandı. Gözaltında bulunan diğer iki kişinin ise şüpheli olarak gözaltına alındığı belirtildi.

Diyarbakır'da dün gece arkadaşlarıyla bir villanın bahçesinde oturan Trafik Müdürlüğü'nde görevli memur Tugay Ak ve arkadaşları üzerine ateş açılmıştı. Saldırıda polis memuru Ak şehit düşmüş, bir vatandaş da yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber