Hıfzıssıhha Merkezi Başkanvekili Ertek hakkında suç duyurusu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Ağustos 2009 10:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hıfzıssıhha Merkezi Başkanvekili Ertek hakkında ihalelerde devleti 500 bin TL zarara uğrattığı için suç duyurusunda bulunuldu

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanvekili Doç. Dr. Mustafa Ertek'in, Tüketici Güvenliği ve Sağlık Etkileri Laboratuvarına alınan biyogüvenlik kabinleri ihalesinde görevini kötüye kullanarak devleti 500 bin TL zarara uğrattığı ileri sürüldü. Başkanvekili Ertek ve Başkan Yardımcısı İsmail Ceyhan hakkında Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulları ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Hıfzıssıhha çalışanları, Kemal Coş, Hakan Yılmaz, Halide Çetin ve Ayşe Şahin imzasıyla yapılan suç duyurusu dilekçesinde, Tüketici Güvenliği ve Sağlık Etkileri Laboratuvarlarına alınan biyogüvenlik kabinleri alımlarında devletin 500 bin TL zarara uğratıldığı belirtildi.

TEKNİK ŞARTNAMEDE 24 EKSİKLİK

Dilekçede ihale öncesi 1. Muayene Kabul Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldız ve diğer teknik uzmanlarca yapılan incelemede alınması düşünülen kabinlerde 24 kalemde şartnameye aykırılıklar tespit edildiği belirtildi. Başkanvekili Ertek'in, Yıldız'a ?baskı yaparak? ihaleye olur vermesini istediği ileri sürülen dilekçede, ?Ret cevabı alınca, tedviren Başkan Yardımcısı İsmail Ceyhan başkanlığında bir komisyon teşkil ederek ve baskı yaparak bu komisyonda 14 kalemde eksik raporuna rağmen ve üstelik bu eksiklikler giderilmeden kabinler kabul edilmiştir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber