BTK Başkanı: Telefonunuzu kulaklıkla kullanın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2009 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BTK Başkanı Acarer cep telefonu kullanımıyla ilgili uyarılarda bulunarak ?Telefonunuzu kulaklıkla kullanın? dedi

3G ile abonelerin telefonla geçirdiği süre artınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer'den uyarı geldi. Görüntülü konuşmaya geçilmesine rağmen abonelerin büyük bölümünün hâlâ sesli konuşmayı kullandığını belirten Acarer, Kurum laboratuarlarında yapılan incelemelere göre beyinde tümör oluşturma riskine karşı uzun görüşmelerde kulaklık kullanmayı tavsiye etti. 3 GSM şirketinin başlattığı sınırsız konuşma paketleriyle vatandaşların konuşma sürelerinin arttığını ve bu artışların sabit ve mobildeki toplam görüşme trafiğini yıl sonunda 103 milyar dakikadan 150 milyar dakikaya çıkaracağını kaydeden Acarer, abonelere önemli uyarılarda bulundu.

UYARI YAPTI

Cep telefonuyla konuşmanın sağlığa etkilerinin çok önemli ve geniş bir konu olduğunu kaydeden Acarer, tüketicinin dikkat etmesi gereken konuları sıraladı. Baz istasyonu ne kadar uzaksa cep telefonun o kadar tehlikeli olacağını ifade eden Acarer ?Çünkü baz istasyonu ne kadar yakınsa cep telefonu iyi irtibat kurar yaydığı radyasyon azalır? dedi.

BAZ İSTASYONUNA YAKIN OLUN

Baz istasyonunda irtibatlı kalabilmek için telefonların daha çok enerji harcadığına vurgu yapan Acarer ?Bu yüzden şehir dışında telefonunuzu vücudunuzdan uzakta bulundurun. Arabanın koltuğuna koyun. O telefon baz istasyonuyla irtibatta kalabilmek için daha çok verici yayacaktır. Ben bunu söylüyorum ama tam tersi şeyler söylüyorlar. Mühendis olarak söylüyorum tersini mühendis olarak ispat etsin? diye konuştu. ? HABER MERKEZİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber