Havalar nasıl olcak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Ağustos 2009 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye bu hafta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir sıcak hava dalgasının etkisinde kalacak. Sıcaklık Marmara ve İç Anadolu'da 38, Ege'de 40 dereceye yaklaşacak. Yağış bugün sadece ülkenin doğusunda bekleniyor.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul bu üç gün güneşli, sıcaklık artıyor ama poyraz sert esmeye devam edecek. Sıcaklık 33 derece. Ankara'da sıcaklık cumaya kadar hergün 2 derece artacak ve Çarşamba 36 dereceye çıkacak. İzmir yeniden çok sıcak, nem oranı da artacağından, sıcaklık 40 derece hissedilecek. Adana gölgede 36 derece.

Marmara'da artık hava güneşli, sıcaklık hızla artıyor. Bugün 35 dereceye yaklaşacak sıcaklık, salı ve çarşamba günü sakarya ve balıkesir'de 38 dereceye çıkabilir. Ancak perşembe günü yağmur olasılığı var.

İç Anadolu haftayı çok sıcak geçirecek, güneş çarpmalarına karşı öğle saatlerinde güneşe çıkılmamalı. En sıcak günler çarşamba ve perşembe olacak. Eskişehir'den Sivas'a kadar sıcaklık 33-37 dereceyi görecek. Yağışlar kesiliyor, bugün sadece Sivas-Kayseri bulutlu.

Ege de haftayı çok sıcak geçirecek. Yarından itibaren nem oranı artacak ve rüzgar hafifleyecek o nedenle, hissedilen sıcaklık kıyılarda 40 dereceyi bulurken, Denizli ve Aydın'da gölgedeki sıcaklık 39 dereceyi bulucak.

Güneyde Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman arasında bulutlanmanın arttığı saatlerde kısa süreli yağmur olabilir. Akdeniz'de hafta ortası hava daha nemli olacak, Antalya 40, Diyarbakır 38 derece.

Doğu Anadolu'da bugün Malatya, Elazığ ve Erzurum'a kadar birçok kent bulutlanacak, yağmur ise daha çok, Erzurum - Kars çevrelerinde bekleniyor. Yarın itibaren ise sıcaklık 4-5 derece yükselecek.

Karadeniz'de Samsun'dan itibaren Artvin'e kadar olan kentlerde yağmur devam ediyor, Rize, Gümüşhane ve Artvin'de daha kuvvetli yağabilir. Salı-Cuma günleri arasında Karadeniz'de yüksek sıcaklıktan etkilenecek, nem oranının da çok yüksek olduğu bu bölgede, hissedilen sıcaklık 40 dereceyi bulabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber