MEB, öğretmenleri yine çıldırttı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2009 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2009 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'nda Yer Alan Takvime göre 04/08/2009 Salı günü (dün) açıklanması gereken sıraya bağlı il içi yer değiştirme sonuçlarını bazı iller açıkladıkları halde bazı iller açıklamamışlardır.

Kılavuzu yayımlayıp takvimi belirleyen bakanlık makamı uygulamada yaşanan sorunlar noktasında geçmişte olduğu gibi bugün de adeta uyumaktadır.

Öğretmenler Nisan ayında alınan başvuruların sonuçlandırılmasında 4 Ağustos'un seçilmesindeki kasıtlı yaklaşıma isyan ederken, bu isyana bir de tatil döneminde bilgisayar başında beklemek eklenmiştir.

04 Ağustos 2009 da, daha doğrusu 31 Temmuz'dan sonra yapılan açıklamalarda öğretmenlerin yeniden yer değiştirebilmeleri için doldurmaları gereken aynı kurumda 2 yıl çalışmış olma şartını ancak 3 yılda doldurabileceklerinden şikayet etmektedirler. Çünkü başvurularda görev süresi hesabında baz alınan tarih 31 Temmuz'dur.

Bunun yanı sıra kılavuza göre daha üst bir norm olan yönetmeliğe göre başvurular Mart ayında alınmalı, Nisan'da sıralar açıklanmalı Haziran'da ilk grup atamalar yapılmalı iken bu hususa geçmişte olduğu gibi bu yıl da uymayan MEB bir de kendi belirlediği takvime uymamaktadır.

Kaldı ki Yönetmeliği 03/04/2006 tarihinde yürürlüğe koyan yine aynı yönetimdir.

Aksak anlaşılabilir, olabilir, insanlık hali ya da teknik sorunlarıdır derken bir şekilde takvime uyamamışsınızdır. (Kaldı ki önceden tedbir almak sizin görevinizdir.) Bunu bir şekilde insanlara açıklayıp bilgilendirme nezaketinde bulunursunuz. Tabii ki bunu da eleştiren çok olacaktır fakat en azından üzerinize düşen vazifeyi yerine getirmiş olursunuz. Fakat bir kurumun çalışanlarına karşı saygısızlığı anlaşılamaz. Çünkü binlerce öğretmeni bilgisayar başında bekletip ha şimdi açıklanacak ha şimdi açıklanacak diye strese sokmak, açılan telefonlara nezaketen bile olsa net bir cevap vermemek saygısızlıktır.

Anlaşılan odur ki yöneticilerimiz halen kraldan daha çok kralcı mantığından uzaklaşamamışlardır.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber