Başbakan, MEB İhaleleri için teftişe izin vedi

Haber Giriş : 09 Ocak 2005 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kamu İhale Kurumu'nun (KİK), Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 48 paket ihalesiyle ilgili verdiği 'Başbakanlık incelemesi' kararına 'olur' verdi.

Erdoğan ile İMKB Başkanı Osman Birsen arasında imzalanan protokolle, İMKB'nin 400 trilyon lirasıyla 135 okul inşaatı yaptırılması kararlaştırılmıştı. MEB, 6 Eylül 2004'ten itibaren ihaleleri sonuçlandırmaya başladı. Ancak, sonuçların açıklanmasından sonra ihalelerle ilgili yolsuzluk şikâyetleri geldi. 14 paket ihalede 'düzeltici işlem' yapılması kararı alan KİK, şikâyet olmamasına rağmen basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek 48 paket ihale için de inceleme başlattı.

Mevzuata göre, şikâyet olmayan ihalelerle ilgili 'düzeltici işlem' kararı alamayan KİK, bu nedenle, 48 paket ihaleyle ilgili belirlemelerini yaparak, 'gerekiyorsa inceleme ve soruşturma yapılması' için ihalelerin Başbakanlığa bildirilmesine karar verdi. Başbakanlık Teftiş Kurulu da Başbakan Erdoğan'ın onayı üzerine ihalelerle ilgili inceleme başlattı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber