Üniversiteliler harçlara zammı protesto etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ağustos 2009 14:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi öğrencilyeri kampus önünde toplanarak harçlara yapılan zammı prtesto etti. CHP İl Gençlik Kolları da, Candoğan Parkı önünde imza kampanyası başlattı.

Kampus girişinde toplanan 100'e yakın öğrenci pankartlar açarak Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) protesto etti. Harçlara yapılan zammın adaletsiz olduğunu savunan öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çekti. Grup adına basın açıklaması yapan Felsefe Kulübü Temsilcisi Ersen Seren, YÖK'ün tarihinin aynası olduğunu ileri sürdüğü yeni bir karara imza attığını söyledi. Ersen Seren, ?Eğitim sisteminin örtülü bir şekilde özelleştirilmesinde önemli bir milat olan harç uygulaması ve onun mucidi YÖK, yoksul halk çocuklarının önünde büyük bir engeldir. Bu harçlardan dolayı öğrencilerin intihar, soygunculuk gibi hareketlere teşebbüs ettiği görülmüştür? dedi.

CHP İl Gençlik Kolları da harç zammının geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı. Candoğan Parkı önünde stant açan CHP'li gençler, kampanyaya destek istedi. Kampanyanın 3 gün devam edeceğini açıklayan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mahir Şirin, ?Hedefimiz binlerce imza toplayarak gücümüzü göstermektir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber