Üniversiteliler, harç zammına karşı Bakan'a çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2009 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da, bir grup öğrenci tarafından üniversite harçlarına öngörülen artışla ilgili protesto eylemi yapıldı .

Maltepe'de Demirtepe üst geçidi yakınında toplanan ve kendilerini Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi olarak niteleyen gruptakiler, tepkilerini dile getiren döviz taşıyarak slogan attı. Eylemciler, daha sonra polisin güvenlik önlemleri altında yürümeye başladı. Başbakanlık Yeni Bina yakınlarındaki Namık Kemal Parkı'na gelen eylemciler burada da eylemi sürdürdü.

Gruptakileri temsilen 3 kişilik heyet Yeni Başbakanlık Binası'na giderek bazı bakanlarla görüşme isteğinde bulundu. Bir bakanın özel kalemiyle görüştüğü belirtilen temsilciler, daha sonra arkadaşlarının yanına gelerek basın açıklaması yaptı.

Eylemci gruptakiler, daha sonra slogan atarak Güvenpark yakınına kadar yürüdü. Burada eylemi sürdüren gruptakiler Milli Eğitim Bakanlığına giderek yetkililerle görüşmek istedi.

Öte yandan, kendilerini "Öğrenci kolektifi" mensubu olarak niteleyen bir grup öğrenci de Başbakanlık Merkez Bina yakınında eylem yaptı. Açtı kları ilk pankartı yırttıktan sonra yeni bir pankart kullanan gruptakiler adına yapılan açıklamada üniversite harçlarının tamamen kaldırılması istendi. Bu gruptakiler daha sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber