İstanbul'da su zammı mahkemelik oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2009 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partili(SP) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis üyesi Ahmet Sadıkoğlu, su zammını mahkemeye taşıdı. Belediye meclisinin Temmuz ayında suya yüzde 15'e yakın bir oranda zam yapılması kararı almasına tepki gösteren SP'li meclis üyesi, yürütmenin durdurulması ve zammın iptal edilmesi için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Sadıkoğlu, "Allah rahmet verdi barajlarımız su doldu. Biz birkaç ay vatandaştan su ücreti alınmamasını isterken suya zam yapıldı." dedi.

Sultanbeyli ilçesinden İBB Meclisi üyeliğine seçilen Ahmet Sadıkoğlu, Belediye Meclisi'nin 16 Haziran'da aldığı su zammı kararının iptali için mahkeme başvurdu. Avukatı Abdullah Demirhan ile birlikte Yenibosna'da bulunan bölge idare mahkemesine gelen Sadıkoğlu, nöbetçi idare mahkemesine su zammı ile ilgili yürütmenin durdurulmasını talep eden dilekçeyi mahkemeye verdi. Çıkışta konu ile ilgili bir açıklama yapan Sadıkoğlu barajların dolmasına rağmen suya zam yapıldığını söyledi. İSKİ'nin borç batağında olan İBB'ye sürekli para aktardığını belirten Sadıkoğlu, "Allah rahmet verdi barajlar su doldu. Kapakların açılması gündeme geldi. Biz kapakların açılması yerine vatandaşlardan birkaç ay süre ile su parası alınmamasını talep etti. Bizim bu talebimiz AK Partili üyelerin oyları ile ret edildi. Gerekçe olarak yatırımların devam ettiği gösterildi." Diye konuştu. İBB'nin sürekli kötü yönetildiğini ileri süren Sadıkoğlu, "Belediye borçlarını ödeyemez durama gelmiştir. Bunun için bağlı kuruluşların hizmet vermek için topladığı paralar belediyeye aktarılmaktadır. İSKİ'nin bugün düştüğü kötü durum bu uygulamanın sonucudur." Dedi.

Avukat Abdullah Demirhan ise, dilekçelerini kabul edildiğini belirterek mahkemenin su zammı ile ilgili yürütmeyi durduracağı konusunda ümitli olduklarını söyledi. İBB'nin bu yıl içerisinde İSKİ'nin kasasından 150 milyon TL aldığını iddia eden Demirhan, belediyeye aktarılan para vatandaştan çıkartılmaya çalışılıyor." Şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber