BASK: En düşüş memur maaşı bin 450 TL olmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2009 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK)Genel Başkanı Resul Akay, en düşük memur maaşının bin 450 TL olması gerektiğini savundu.

Akay, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 15 Ağustosta başlayacağını anımsattı.

Toplu görüşmeler sırasında sendikaların ''milli takım ruhu ile'' hareket etmesi gerektiğini dile getiren Akay, ''Masaya oturan sendikalar masadan karlı kalkmak istiyorlarsa aralarında var olan sendikal rekabeti 15 gün boyunca buzdolabına kaldırmaları gerekir'' dedi.

Toplu görüşmelerde kazanılan hakların güvence altına alınması gerektiğini de savunan Akay, şöyle konuştu:

''6 yılın sonunda memurların hükümetten yüzde 17,5 oranında enflasyon farkı alacağı bulunmaktadır. Memurların kayıpları telafi edilmeli ve memur maaşları gerçekleşen enflasyona yüzde 2 oranında refah payı ilave edilerek hesaplanmalıdır. Memurlara ek ödemeleri zamanında verilmeli, yetersiz olan sosyal yardımlar yeniden düzenlenmelidir. Aile ve çocuk yardımı artılıp, giyecek yardımı ayni yardım yerine nakdi yardım olarak ödenmelidir. Doğum yapan memur ailesine iki çocuğa kadar bir maaş tutarında doğum yardımı yapılmalıdır. Harcırahlar ve fazla mesai ücretleri günün koşullarına göre düzenlenmeli, tüm memurlara kira yardımı yapılmalıdır. 1 Temmuz 2009 itibarıyla bin 25 TL olan en düşük memur maaşı enflasyon kayıpları, refah payı ve ek ödemeler ilave edildikten sonra bin 450 TL olmalıdır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber