Meclis, 'vekile TOKİ'den konut' haberlerini yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2009 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İletişim Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 'TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in milletvekilleri için yeni bir toplu konut projesi başlatılması talimatı' verdiği şeklinde bazı yazılı ve görsel yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

TBMM İletişim Daire Başkanlığı yapılan yazılı açıklamada, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in milletvekilleri için yeni bir toplu konut projesi başlatılması talimatı verdiği şeklinde bazı yazılı ve görsel yayın organlarında yer alan, haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

TBMM İletişim Daire Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

Bazı yazılı ve görsel yayın organlarında yer alan TBMM Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in Milletvekilleri için yeni bir toplu konut projesi başlatılması talimatı verdiği şeklindeki haberlerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

TBMM Başkanı Sayın Şahin'in görevi devralmasının ardından 11 Ağustos 2009 Salı günü toplanan tanışma amaçlı yeni TBMM Başkanlık Divanı'nda Meclis'te gerçekleştirilen çalışmalar hakkında TBMM Genel Sekreteri Sayın Ali Osman Koca tarafından bilgilendirme yapılmıştır.

Toplantıda TOKİ'nin talebi üzerine Milletvekillerimizin piyasa koşullarında konut sahibi olmaları amacıyla 2007 yılında başlatılarak projelendirme safhasına getirilen ve tanıtım amacıyla broşürleri milletvekillerine dağıtılan Ankara Gölbaşı İncek Toplu Konut Projesi hakkında bilgiler arz edilmiştir.

Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi TBMM Başkanı Sayın Şahin'in yeni bir toplu konut projesi için talimat vermesi kesinlikle doğru değildir.

2007 yılında TOKİ'nin talebi üzerine başlatılmış ve çalışmaları devam eden toplu konut projesinin Sayın Şahin'in "ilk icraatı" olarak yansıtılması habercilik etiğiyle bağdaşmayan bir durumdur.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda değerli basın mensuplarımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

TBMM İletişim Daire Başkanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber