Bakan Yılmaz: 200 bin kişiye mesleki eğitim verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2009 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni istihdam paketinde 200 bin kişiye 2 yıl içerisinde mesleki eğitim verileceğini, 100 bin gence çeşitli iş yerlerinde staj yapma, iş hayatına başlangıç yapma imkanı sağlanacağını, 120 bin insana kısmi zamanlı çalışmayla toplum yararına çalışma programlarında imkan sağlanacağını belirtti.

Bakan Yılmaz, Konya Dedeman Otel'de düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısında, şunları kaydetti:

"Makro istikrarı mikro reformlarla ve bölgesel politikalarla birleştirmemiz lazım. Bir taraftan mevcut krizin sosyal etkilerini azaltırken diğer taraftan uzun vadeli olarak iş gücü niteliğimiz arttırıcı bir özellikte. Kamuya yük getirmeden iş gücünün niteliğine yatırım yapan ve sosyal maliyetleri azaltan bir özellik arz ediyor. Bu pakette 200 bin insanımıza 2 yıl içerisinde mesleki eğitim vereceğiz. 100 bin gencimize çeşitli iş yerlerinde staj yapma, iş hayatına başlangıç yapma imkanı sağlayacağız. Yine 120 bin insanımıza kısmi zamanlı çalışmayla toplum yararına çalışma programlarında imkan sağlanacak."

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da 2002 yılı sonu itibariyle özel sektör odaklı büyüme, özel sektörün önündeki engellerin temizlenmesi ve verilecek olan desteklerle dünya ekonomisinde hak edilen yerin alınmasının ana hedeflerinin olduğunu ifade ederek, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde başarı noktasında en büyük örneğin 2002 yılından sonra art arda yaklaşık 25 çeyrek ortalama yüzde 7 büyümenin yakalanarak gösterildiğini bildirdi.

Bu yıl için koydukları daha sonra revize edilen ihracat hedefinin 104 milyar dolar olduğunu anımsatan Çağlayan, "1 Ocak-11 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirmiş olduğumuz ihracat 55 milyar doları geçmiştir. Bu gösteriyor ki yıl sonuna kadar 100 milyar dolar üzerinde bir ihracat rakamı ile karşı karşıya kalacağız. İnşallah 100 milyar doların altına düşmeyeceğiz. Bunu yine özel sektörle beraber gerçekleştireceğiz" dedi. Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber