Şehit yakınlarına devlet sözü

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ağustos 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Atalay'ın, 'Kürt açılımı' sürecinde görüşmelerinin dünkü adresi şehit aileleri oldu. Atalay ailelere 'PKK elebaşı Öcalan'ın muhatap alınmayacağı ve üniter yapıyı bozacak adım atılmayacağı' sözlerini verdi. 'İçiniz müsterih olsun' dedi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, çeşitli illerdeki şehit ve gazi aileleri derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Ankara'daki Polis Moral Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen yemeğe Atalay'ın yanı sıra İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile Manisa, İzmir, Kırşehir, Adana, Kayseri, Gaziantep, Rize, Sivas, Aksaray Şehit Aileleri, İstanbul ve Ankara şehit aileleri derneklerinin temsilcileri de katıldı.

Atalay, görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, 'Bu süreçte biliyorsunuz benim yaptığım dinlemek. Bu tür görüşmelerin ne kadar hassasiyet taşıdığını tahmin edersiniz'' diye konuştu. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Çok şehit cenazesine katıldım ve şehit analarının, eşlerinin, duygularını, acılarını çok iyi bilirim. Bu kişilerle bugün yürüttüğümüz süreci konuşuyoruz. Tabii beklentileri, talepleri var. Hassasiyetleri var, haklılar da. Hepsini not aldık. Hepsi söz aldı. Bu süreçte onların hassasiyetleri bizim hassasiyetlerimizdir.''

İYİ NİYETLİ OTURUM

Şehit aileleri adına bir açıklama Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu ise 'İyi niyetli bir oturum olmuştur. Memnun olarak ayrılıyoruz'' diye konuştu. Aksu, bir gazetecinin 'açılımı desteklemiyor musunuz?'' sorusuna, 'Açılım diye bir şey yok. Herkesin görüşlerini bildirmesi diye bir problem var. Biz görüşümüzü bildiriyoruz'' yanıtını verdi.

Atalay açıklamasının ardından Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi yeni binada 12 dernek temsilcisiyle bir araya geldi.

Görüşme sonunda Ankara Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, 'Türkiye'de Kürt sorunu yok, PKK sorunu var. Taviz verilmeden bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Taviz, tavizi getirir. Gereğini yapacaklarına inanıyorum. Diyarbakır'da kurulan senaryolara karşıyız. Yer ile göğün birleşmesi ne kadar imkansızsa şehit aileleri ile PKK militanlarının ailelerinin bir araya gelmesi de o kadar imkansızdır' dedi.

O BULUŞMA DA KONUŞULDU

Görüşmelerde Atalay'a, OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği üyeleri ile Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (Meya-Der) üyelerinin Diyarbakır'da bir araya gelmesinden duyulan rahatsızlığın aktarıldığı öğrenildi. Köse, açıklama yaparken, heyette bulunanlardan birinin, Kürt açılımı ile ilgili olarak, 'Adres belli ama zarfın içi boş' dediği duyuldu.

Barkın ŞIK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber