Bir yangın, bir kaza: 2 itfayeci şehit

Haber Giriş : 20 Ağustos 2009 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sultanbeyli'de bir halı deposunda çıkan yangında 1 itfaiye görevlisi şehit oldu, 3 kişi de yaralandı.

Alınan ilk bilgilere göre, Mehmet Akif Mahallesi Fatih Caddesi'ndeki bir halı deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangına müdahale eden 1 itfaiye görevlisi hayatını kaybetti. Yangında, 3 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

AA

BAKIM YAPARKEN ŞEHİT OLDU

Eyüp İtfaiyesi'nden görev dönüşü araç bakımı yapan bir itfaiye eri elektrik çarpması sonucu şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre; Eyüp İtfaiyesi'ne bağlı ekip bölgeden çıkan bir yangına müdahale ettikten sonra merkeze döndü. Merkeze dönen aracın bakımını yapan bir itafiye eri elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı. İtfaiye erleri tarafından Vakıf Gureba Hastanesi'ne getirilen yaralı itfaiyeci tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yazılı açıklama yapılacağı belirtildi.

Şehit itfaiye erinin mesai arkadaşları hastaneye akın etti

(CİHAN)- Bayrampaşa grubuna bağlı Eyüp itfaiye müfrezesinde olay dönüşü araca bakım ve temizlik yapan Hüseyin Çekiç, elektrik akımına kapılarak şehit oldu. Şehit itfaiye erinin mesai arkadaşları ve İtfaiye Daire Başkanlığı amir ve müdürleri, cenazenin bulunduğu Vakıf Gureba Hastanesi'ne akın etti. Olayın ardından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İtfayesi'nin kullandığı tüm araçların dünya standardında olduğunu ifade etti.

Edinilen bilgiye göre, Bayrampaşa Grubu'na bağlı Eyüp İtfaiy müfrezesi ekibi müdahale sonrası merkeze dönüş yaptı. Hüseyin Çekiç isimli itfaiye eri dönüş sonrası araçların rutin bakımını yapmaşa başladı. Bu sırada elektrik akımına kapılan Çekiç ağır yaralandı. Arkadaşları tarafından Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Çekiç kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda itfaiye eri arkadaşlarının bulunduğu Vakıf Gureba Hastanesi'ne akın etti. İstanbul İtfaiyesi'nin üst düzey görevlileri de hastaneye geldi. Şehit Çekiç'in cenazesinin Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği ve ailesi tarafından buradan teslim alınacağı öğrenildi.


İBB'den itfaiye erlerinin ölümü ile ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sultanbeyli ve Eyüp'te meydana gelen ve 2 itfaiye erinin şehit olması, 3'ünün de yaralanmasıyla sonuçlanan olayların incelemesinin ardından netlik kazanacağını açıkladı.

İBB Basın Danışmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Sultanbeyli Mehmet Akif Mahallesi Fatih Bulvarı 175 numaralı bodrum üzerindeki 2 katlı binanın giriş katında bulunan halı satış mağazası ve deposundan yangın ihbarı alındığı, olay yerine kısa sürede ulaşan Sultanbeyli İtfaiye Grubu'nun müdahaleye başladığı belirtildi.

Yoğun dumanın oluştuğu yangına Mustafa Arabacı, Ali Üreyil, Yaşar Üresil ve İshak Özel'in alevlerin içine girerek müdahale ettiği kaydedilen açıklamada, dumandan etkilenen itfaiyecilerin arkadaşları tarafından Özel Ersoy Hastanesi'ne kaldırıldığı, Mustafa Arabacı'nın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği, diğer itfaiyecilerin tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, ayrıca Bayrampaşa Grubu'na bağlı Eyüp İtfaiye Müfrezesi'nde olay dönüşü bakım ve temizlik yapan Hüseyin Çekiç'in de elektrik akımına kapılarak şehit olduğu hatırlatıldı.

İstanbul İtfaiyesi'nin kullandığı tüm araç ve gereçlerin dünya standartlarında olup, olaylara müdahale eden personelin tüm ekipmanları kullandığı vurgulanan açıklamada, ''Her iki olayın oluş şekilleri ve nedenleri bilirkişi incelemesinden sonra netlik kazanacak'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber