Açıkta satılan etiketsiz ürünlere dikkat!

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2009 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Gıda Mühendisleri Odası, Ramazan alışverişine çıkacak tüketicileri, pazarlarda açıkta satılan, etiketsiz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan üretim izni olmayan ürünleri satın almamaları konusunda uyardı.

Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Ramazan Çelebi, normal zamanlarda dört öğünde tüketilen besinlerin, Ramazan ayı ile birlikte iki öğüne düştüğüne dikkat çekti. Bu nedenle Ramazan'da sağlıklı ve güvenli gıda tüketiminin daha çok önem kazandığını dile getiren Çelebi; gıda satışlarının, toplu tüketim yerlerinin ve iftar çadırlarının iyi denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Alışveriş yapacak vatandaşlara önemli görevler düştüğünü kaydeden Oda Başkanı Ramazan Çelebi, sağlıklı bir alışveriş için şu önerilerde bulundu: "Özellikle pazarlarda ve açıkta satılan etiketsiz, Tarım Bakanlığı'ndan üretim izni alınmamış ürünler satın alınmamalı. Son kullanma tarihi geçmiş gıda maddeleri kesinlikle alınmamalı. Ambalajsız, etiketsiz, ortalama piyasa fiyatlarının çok altında satılan gıda ürünlerine ilgi gösterilmemeli. Güvenilir olmayan yerlerden alışveriş yapılmamalı. Meyveler ve sebzeler çok iyi temizlenmeli. Besleyici değeri yüksek, ancak çabuk bozulabilen süt, süt ürünleri, et ve et ürünleri ile balık gibi gıda maddeleri, güvenilir yerlerden alınarak uygun koşullarda saklanmalı. Dışarıda yemek yenilmesi durumunda hijyenik ortamlar tercih edilmeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber