Başbakan'ın evi uydudan işaretlendi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Ağustos 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'un 182 klasöründe şok belgeler. Sanık Yarbay Dönmez'in mavi ajandasında Başbakan Erdoğan'a karşı planlanan suikastın krokileri çıktı. Yarbay Dönmez eski Cumhurbaşkanı Demirel ve eski Başbakan Çiller'i de 'Sebetayist' diye fişlemiş

Ergenekon davasının 3. iddianamesinin 182 klasörden oluşan ve

2 DVD'ye kaydedilen ek klasörleri avukatlara dün dağıtıldı. Soruşturmayı yürüten İstanbul cumhuriyet savcılarının talebi doğrultusunda iddianamenin ekleri, uzman bir ekip tarafından DVD'ye aktarıldıktan sonra bir örneği davaya bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verildi. Yaklaşık 50 bin sayfalık ek klasörlerde 'örgüt kurmak ve yönetmek' ile suçlanan Prof. Dr. Yalçın Küçük'ten ele geçirilen belgeler 5 klasör, Prof Dr. Mehmet Haberal'dan ele geçirilen belgeler ise 6 klasör tuttu. İbrahim Şahin'den ele geçirildiği öne sürülen krokiler ve bazı fotoğraflar da eklerde yer aldı.

İŞARETLİ EV BAŞBAKAN'IN

Ergenekon'un 42 No'lu ek klasöründe, tutuklu sanık Yarbay Mustafa Dönmez'in evindeki aramalarda bulunan ve '61' sayısıyla numaralandırılmış, lacivert renkli ajandada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast planları ortaya çıktı. Ajandanın cep kısmında bilgisayar çıktısı olarak alınmış, yakın ve uzak mesafeli uydu fotoğrafları da bulundu.

Savcıların isteği üzerine bu bilgisayar çıktıları üzerinde inceleme yapan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, krokilerde işaretli evin Başbakan Erdoğan'ın Ankara Keçiören Kuşadası Sokak'taki evi olduğunu belirtti.

MAVİ AJANDA'NIN SIRLARI

Ajandanın 8 sayısıyla numaralandırılmış sayfasında ise Ergenekon'un cephaneliğinin bulunduğu Zir Vadisi krokilerinin çıktığı belirtiliyor. Zir Vadisi'nde 2 tane aydınlatma fişeği, 1 tüfek bombası, 800 adet G3 mermisi, 12 tane bubi tuzağı bomba, 6 tane gösteri bombası, 9 tane göz yaşartıcı bomba, 10 tane tüfek bombası bulunmuştu.

DÖNMEZ'DE FİŞLEME DOSYASI

Eklerdeki 42 No'lu klasörde Yarbay Mustafa Dönmez'in el yazısıyla yazdığı fişleme belgeleri de yer alıyor. Bu belgelerde siyaset, sanat, iş dünyasından pek çok isimle ilgili 'bilgiler' yazıldığı görülüyor. Dönmez'in bu 'fişleme' belgelerinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Korkut Özal, eski Başbakan Tansu Çiller ve şu anda Susurluk davasından yargılanan eski polis müdürü ve Bakan Mehmet Ağar'ın Sebetayist, Ekonomi eski Bakanı Kemal Derviş ile tiyatrocular Demet Akbağ ve Yılmaz Erdoğan'ın İbrani olduğunu iddia ediyor. Bunların yanı sıra 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Başbakanı Süleyman Demirel arasındaki ilişkinin anlatıldığı yazılar da ortaya çıktı. Kemal Derviş'in merhum Başbakan Bülent Ecevit'le olan ilişkisi de anlatılıyor. Yarbay Dönmez'de bulunan bu belgelerde İsmet İnönü ile ilgili de şunlar yazıyor:

'İnönü İbrani değildir. Bu nedenle çocuklarının evlenmesine müdahil olmamıştır. Yahudilerde, Türk ve Müslüman evliliklerine karşı duruşları vardır. Onlar neden evlendi. Zira cemaat kızlarını, parlak bürokratlarla evlendiriyor. Böylece bir yere gelmiş bürokrat çocukları İbrani kültürüyle yetişiyor.'

Ajandadan Ertosun çıktı

Ergenekon sanığı Engin Aydın'ın klasörlere giren ajandasında ilginç bir isim çıktı. Bu isim Engin Aydın ile birlikte fotoğraflarının çekilmesi sonrası bir basın açıklaması yapan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ali Suat Ertosun. Ajandada 'Ulusal Grup Yemeği' olarak not edilen toplantıya katılanlar sıralanıyor. Toplantıya katılanlar arasında sayılan HSYK üyesi Ertosun'un ismi ajandanın 30. sayfasına not edilmiş. Görüşme tarihinin yer almadığı ajandada İlhan Selçuk, Sabih Kanadoğlu, Bekir Coşkun, Mustafa Balbay, Erdal Şenel ve Emin Ağaoğlu'nun da isimleri not alınmış.

Suikast şifresi Esintili Günler

İbrahim Şahin'de çıkan ve Ergenekon'un ek klasörlerine giren 'Tedhiş Planı' isimli belgede örgütün planladığı suikastların nasıl yapılacağı anlatılıyor. Belgelere göre Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'ın üzerine bombalı otomobil sürülmesi planlanmış. Belgede görevi 'Çankaya 4 numaralı hücre' lideri Muhammed Sarıkaya'nın üstleneceği yazıyor. 'Tedhiş Planı'nda anlatılana göre Balkız'a suikast Sarıkaya'nın cep telefonundan 'Esintili Günler' kısa mesajını göndermesinin hemen ardından yapılacaktı. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç'e ise bombalı paketle saldırı planlandı. İddianamede bu eylemlerinin amacının Alevi - Sünni çatışması çıkarmak olduğu belirtildi.

Mutafyan'ı Eminönü Hücresi lavla vuracaktı

İbrahim Şahin'de ele geçirilen suikast planlarındaki başka bir hedef de Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan. Belge, kroki ve çekilmiş fotoğraflara bakıldığında Mutafyan'ın adım adım takip edildiği görülüyor. İddiaya göre Mutafyan'ı öldürme görevi ise liderliğini Kenan Temur'un yaptığı 'Eminönü Hücresi'ne verildi. Mufyan'ın Ermeni kilisesi ile Patrikhane arasında lav silahı ile öldürülmesi planlanmış. Belgelere göre Mutafyan'ın ibadethaneye giriş - çıkış saatleri tespit edildi. 7 aşamalı suikast planı Tumur'un cep telefonu mesajı ile başlayacaktı. Sivas'ta yaşayan Ermenilerin ruhani lideri Minas Durmaz Güler'in de yine Şahin'in hedefleri arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Kent Otel hatırası

Ergenekon soruşturmasında sıkça adı gündeme gelen 'Kent Otel Toplantıları' da ek klasörlere girdi. Klasörde, iddianamede 'Üst düzey eleman kazandırma, yargıyı ve siyasi oluşumları etkileyip yönlendirme toplantıları' olarak nitelendirilen Kent Otel toplantılarını organize ettiği iddia edilen Kemal Aydın'ın belgelerine yer verildi. Aydın'ın Ankara'daki evinde bulunan doküman ve toplantı fotoğraflarından birinde Cumhuriyet Gazetesi yazarları İlhan Selçuk, Mustafa Balbay ile Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş yan yana görülüyor.

Türk Metal'in ilginc para transferleri

Dava sanığı Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek ve ailesine ait mali inceleme raporu da Ergenekon'un ek klasörlerinde. Soruşturmayı sürdüren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Bankacılık Denetleme Kurulu'na hazırlattığı raporda Özbek ve aile fertlerinin hesap hareketleri yer alıyor.

Raporda, Türk Metal Sendikası'nın banka hesaplarından, sendika faaliyetleriyle ilgili olmadığı belirtilen, 165 milyon 320 bin 627 lira, 100 bin euro ve 173 bin 100 Amerikan Doları'nın çıktığı tespit edildi. Bu paraların farklı isimlere ve kuruluşlara elden nakit ya da çekle ödendiği gibi, bankadan havale işlemleriyle de transfer edildiği anlatılıyor.

Raporda, sendika tarafından yapılan para transferlerinin 1 milyon 107 bin 189 TL'lik ve 173 bin 100 dolarlık kısmının KKTC'deki off-shore bankalar aracılığıyla gönderildiği belirtildi. Rapora göre Sendika'dan en çok para Grand Avrasya Otel, Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak'ın hesaplarına aktarıldı.

Ailesine 450 bin TL

Mustafa Özbek ve ailesinin hesap hareketlerinin de yer aldığı raporda, Özbek Ailesi fertlerine Türk Metal Sendikası kasasından 2002 - 2008 yılları arasında, 21 kalemde, toplam 450 bin 948 TL ödendiği tespit edildi.

ŞİRİN DE RAPORDA

Hesap hareketlerinin deşifre edildiği Bankacılık Denetleme Kurulu raporunda Emin Şirin'in adı da var. Sendika'nın bina inşaatlarında çalıştığı şirketin sahibi Fatma Gülfem Göngör'ün, ING Bank'taki hesabından önemli tutarlarda nakit para çeken Türkel Koçel aynı zamanda, sanıklardan Emin Şirin'in Ziraat Bankası'ndaki hesabına 3 kez para transferi yapmış.

Yargıtay hakimi şikayetçi olmadı

Ergenekon sanığı Levent Göktaş'ın hazırladığı iddia edilen 51 No'lu DVD'de Yargıtay'da görevli hakimlere ait özel görüntüler de bulunuyor. Üçüncü iddianamenin 49 No'lu klasöründe sanık Levent Göktaş'ın evinde çıkan 51 No'lu DVD ile ilgili bilgilere yer veriliyor. İddialara göre Yargıtay Tetkik Hakimi C.A., 51 No'lu DVD'de kendisine ait olduğu edilen özel fotoğraf ve görüntü kayıtlarının çıkması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. İfadesinde Hakim C.A., 'Fotoğraf ve görüntülerdeki kişi benimle aynı binada çalışan bayan arkadaşımdır. Beraber çay içtik, tavla oynadık. Görüntüler benim özel yaşantımın mahremine ilişkin olup hukuka aykırı bir şekilde elde edilmiş olsa da cezai açıdan bu eylemin sorumlularından şikayetçi değiliz' dedi.

51 No'lu DVD'de Yargıtay üyelerinin siyasi görüşleri, ahlaki eğilimleri, aile hayatları, sosyal ilişkilerine yönelik fişlemeler çıkmıştı. Bunların yanı sıra bazı hakim ve savcılara ilişkin özel görüntü ve kamera kayıtları yer almıştı.

İSTİHBARAT SERVİSİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber