KEY bayrama yetişmiyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Ağustos 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayrama kadar yetiştirilmesi planlanan ikinci KEY ödemeleri SGK'nın listesine takıldı. SGK, hak sahiplerine ait listeyi teslim etmeyince 5.8 milyon insanın umudu ertelendi

EKO ANKARA

HÜSEYİN ÖZAY

Milyonlarca hak sahibinin merakla beklediği ikinci KEY ödemelerindeki sıkıntılar halen çözümlenemedi. Ramazan Bayramı'na kadar yetiştirilmesi planlanan ikinci KEY ödemelerinde liste sıkıntısı yaşanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), iki aydır 1.5 milyon SSK'lı hak sahibinin listelerini, KEY tutarlarını hesaplayacak olan Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'na teslim etmedi. Hak sahiplerinin listeleri teslim edilmediği için diğer hak sahipleri ile ilgili çalışmalar da tamamlanamıyor. Dolayısıyla, ikinci KEY ödemelerinin kısa vadede gerçekleşmesi zor görülüyor.

ÖDEMELER YIL SONUNA KALABİLİR

İkinci KEY ödemeleri yaklaşık 5.8 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Birinci KEY ödemesi geçtiğimiz yıl temmuz sonunda yapılmıştı. İkinci KEY ödemesinin ise en geç bayram öncesi yapılması planlanıyordu. Bununla ilgili olarak, kurumlar arasında yoğun bir KEY görüşme trafiği gerçekleştiriliyor. Ancak bu görüşmelere rağmen SSK'lı hak sahipleri konusunda bir ilerleme sağlanamadı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın talimatı üzerine, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı başkanlığında bir toplantı yapılması ve soruna çözüm aranması kararlaştırıldı. Yetkililer, ikinci KEY ödemelerine ilişkin süreyi tekrar uzatmayı tartışıyor. Eğer yeni bir erteleme olursa, ikinci KEY ödemelerinin, 2009 sonuna kalması söz konusu olacak.

TMSF'ye sürpriz başkan adayı

TMSF, yeni başkanına hazırlanıyor. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün görev süresi 2010 yılının ocak ayında dolacak. Ertürk'ün görev süresinin dolmasına yaklaşık dört ay olmasına rağmen, başkanlık için birçok bürokratın kulis yaptığını öğrendik. Ancak son günlerde TMSF Başkanlığı için ?sürpriz bir kişinin' ismi konuşulmaya başlandı. Bu isim ise TMSF Başkanı Ahmet Ertürk. Ekonomi yönetimi, hortum tahsilatında bir aksamaya meydan vermemek için, Ertürk'ü ikinci kez bu göreve atamayı tartışıyor. Bu konuda son kararı hükümet verecek. Eğer hükümetten de bu yönde bir karar çıkar ve Ertürk de kabul ederse, gerekli yasal değişiklikler yapılarak TMSF yönetiminin görevine devam etmesi sağlanacak. Bu durumda, TMSF Başkanlığı için en güçlü aday yine Ahmet Ertürk olmuş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber