Sağlık Bakanlığı'ndan bürokrasinin azaltılması için genelge

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2009 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, hizmet talep eden gerçek ve tüzel kişilere hızlı, kaliteli ve en düşük maliyetle hizmet sunulması ile kamu idarelerinin etkin, verimli, hesap verebilir ve şeffaf bir yönetim oluşturmaları amacıyla 'Bürokrasinin Azaltılması ve İdari Basitleştirme' adlı bir genelge yayımladı. 81 il valiliğine gönderilen genelgede, il sağlık müdürlüklerinin hazırlayacakları 'Hizmet Envanteri Tablosu'nda yapılan işlemlerin yeralması isteniyor.

Daha önce de sağlık hizmetlerinde bürokratik işlemlerin azaltılması için il sağlık müdürlüklerine resmi yazı gönderen Sağlık Bakanlığı, bu kez 81 ilin valiliğine genelge gönderdi. Bakanlık; yetki devri, hizmet sunumu için istenilen belgelerin azaltılması, kurum içi ve kurumlararası yazışmaların gözden geçirilerek sunum sürecinin kısaltılması, kamu hizmet standartlarının tespit edilerek vatandaşa duyurulması gibi hususlar üzerinde il saflık müdürlüklerinin hassasiyet göstermelerini istedi.

Genelgede, "2008 Temmuz ayında başlatılan süreç içerisinde, mevcut durumun tespiti için bakanlığımız merkez teşkilatınca sunulan hizmetlerin envanteri çıkarılarak Başbakanlık Geliştirme Başkanlığı'na iletilmiştir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber