Üniversiteliye 'terör' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2009 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Cumhuriyet Üniversitesi'ne (CÜ) yeni kayıt olacak öğrencilere yardım amacıyla kurulan öğrenci kayıt danışma masalarında, polisler tarafından, öğrencilere ve velilerine terörle mücadele konulu broşürler dağıtılıyor.

CÜ'de 2009-2010 akademik yılı öğrenci kayıtları, dün başladı. Yeni kayıt yaptıracak öğrencilere yardım amacıyla kent meydanı, her yıl olduğu gibi bu yıl da şehirler arası otobüs terminali ve üniversite kampüsünde öğrenci kayıt danışma masaları kuruldu.

Özellikle kent dışından gelen öğrenciler ve velilerin yardım aldığı masalarda, üniversite ve Yurt-Kur personelinin yanı sıra Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli de görev yapıyor.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan terörle mücadele konulu broşürlerin yanı sıra üniversiteyi ve Sivas'ın tarihi ve turistik mekanlarını tanıtan broşür ve bültenler dağıtılıyor.

Öğrenci kayıt danışma masalarında, kayıtların sona ereceği 7 Eylül'e kadar hizmet verileceği bildirildi.

YARINLAR İÇİN MÜCADELE

Öğrencilere ve velilerine dağıtılan terörle mücadele konulu broşürlerden birinin kapağında, Atatürk'ün "Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız" sözüne yer veriliyor.

Yarınlar için terörle hep birlikte mücadele edilmesi gerektiği vurgulanan broşürlerde, gençlere öğütlerde bulunularak, hayatlarının bu döneminde onları karanlıklara çekmek isteyen terör örgütlerinin sinsice hazırlanmış tuzaklarına düşmemeleri isteniyor.

Anne ve babalara çocuklarını terör örgütlerinden korumaları için çeşitli önerilerde de bulunulan broşürlerde, ailelere düşen görevler sıralanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber