Katsayı düzenlemesi sonrası meslek liselerine yoğun talep var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2009 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün meslek liselilerin üniversite giriş sınavında yıllardır maruz kaldığı katsayı mağduriyetine son vermesi, bu okullara olan talebi artırdı. Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, katsayı uygulamasının kaldırılmasının ardından meslek liselerine yoğun talep patlaması yaşandığını söyledi.

'Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi' kapsamında Kevser Kültür ve Eğitime Hizmet Derneği, Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Özevler mahallesinde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne 32 derslikli İmam Hatip Lisesi yaptıracak. Protokol imza töreni için Ankara Valiliği'nde bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, 'Eğitime yüzde 100 Destek Projesi' kapsamında Ankara'ya okul ve derslikler yaptırıldığını belirtti. YÖK'ün, katsayı uygulamasını kaldırmasının ardından imam-hatip başta olmak üzere meslek liselerine yoğun talep patlaması yaşandığını vurgulayan Aydoğan, yaptırılacak bu okul ile talebin karşılanacağını söyledi.

Demetevler İmam Hatip Lisesi'nin yeni binada hizmet vereceğini anlatan Aydoğan, 250 kapasiteli okulun 500-1000 kapasiteli olacağını kaydetti. Kevser Kültür ve Eğitime Hizmet Derneği'ne teşekkür eden Aydoğan, okul yaptırmak isteyenlere devletin bedava arsa tahsis ettiğini hatırlattı. 2 bin 190 inşaatın devam ettiğini dile getiren Aydoğan, 700 dersliğin bu ay hizmete gireceğini belirtti.

Ankara Valisi Kemal Önal ise her ay bir iki defa bu tür protokol imzaladıklarını ifade etti. Vatandaşların bağışlarının kendilerine güç verdiğini vurgulayan Önal, 2003 yılından bu yana proje tutarının yaklaşık 272 milyon 905 bin 632 TL olduğunu söyledi.

Önal, 187 projeye imza atıldığına işaret ederek, "148 proje tamamlandı. Bin 556 derslik yapıldı. 436 dersliğin proje inşaatı devame ediyor. İlimiz genelinde 2 bin 823 okulumuzun boya, badana, bahçe ve çevre düzenlemesi yapıldı. Bunların maliyeti 42 milyon 500 bin TL. Toplam 223 okulumuza bin 415 bilgisayar, 513 projeksiyon cihazı ve 22 akıllı tahta kazandırıldı." dedi.

Kevser Kültür ve Eğitime Hizmet Derneği Başkanı M. Sami Yurtseven de amaçlarının bir eser bırakmak olduğunu vurguladı. Yurtseven, okulu önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi. Daha sonra Vali Önal ve Kevser Kültür ve Eğitime Hizmet Derneği Başkanı Yurtseven arasında protokol imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber