Çobandı, bilgisayar eğitmeni oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2009 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'ın Gercüş ilçesinde yaklaşık 1 yıl öncesine kadar köyünde çobanlık yapan Kadri Keskin, ''Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi'' sayesinde bilgisayar eğitmeni oldu.

Ulaş köyünde çobanlık yapan Keskin, arkadaşlarının önerisi ile kaydını yaptırdığı ücretsiz bilgisayar kursu sayesinde hayatı değişti.

Microsoft, Devlet Planlama Teşkilatı ve Bileşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklenen ve Habitat Gençlik Merkezi'nin yürüttüğü ''Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi'' kapsamında açılan kursta, ilk kez bilgisayar ile tanışan Keskin, kursta başarılı olarak kısa süre sonra eğitmen kurslarına katıldı.

Keskin, Tatvan, İzmir ve Mardin'de düzenlenen programları da başarıyla tamamlayarak bilgisayar eğitmeni olmaya hak kazandı.

Yaz aylarında akrabaları ile çobanlık yaptığını ifade eden Keskin, bozulacak kaygısı ile bilgisayara dokunmaya bile çekindiğini, daha sonra arkadaşlarının önerisiyle bilgisayar kursuna kayıt yaptığını söyledi.

Kursta adeta hayatının değiştiğini belirten Keskin, ''Bilgisayar kullanmayı çok istiyordum. Daha önce klavyeye bile dokunmaya korkuyordum. Bu nedenle hiç bilgisayar kullanmadım. Ama artık çok şey değişti. Şu anda gönüllü olarak bilgisayar eğitimi veriyorum. Daha önce öğrenci sıfatı ile sınıfa giriyordum şimdi öğretici olarak giriyorum'' dedi.

Proje Koordinatörü Serhat Özer de projenin 2005 yılında Türkiye ile 10 ülkede başladığını ve projenin amacının Türkiye'nin e-dönüşümüne katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Keskin'in geçen yıl projeye dahil olduğunu, düzenledikleri bölgesel eğitmen eğitimlerinde kısa sürede başarı gösterdiğini belirten Özer, Keskin'i başarısından dolayı kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber