TOKİ, Türkiye'de 380 bin konut yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2009 16:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, 81 ilde yaklaşık bin 400 şantiyede 380 bin konut sayısına ulaştıklarını belirterek, kentsel dönüşümü başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Erdoğan Bayraktar, TOKİ tarafından Ardahan'da yaptırılan 150 kişilik hastanenin inşaatını gezdi. İlk olarak Vali Selim Cebiroğlu'nu ziyaret eden Bayraktar, burada açıklamalarda bulundu. Ardahan'da kentsel dönüşümü gerçekleştireceklerini açıklayan Bayraktar, Ardahan'da engelsiz yaşam merkezi, 300 kişilik pansiyon ile 75 hanelik bir lojman yapacaklarını söyledi. Bayraktar, ihaleyi ise 19 Ekim'de gerçekleştirip, kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını vurguladı.

Kentsel dönüşüm projesini Ardahan'da uygulayacaklarını anlatan Bayraktar, gelecek yıl tamamlanması planlanan 500 konutla projeyi başarıya ulaştıracaklarını anlattı. Kentsel dönüşüm ile şehrin çağdaş bir görünüme kavuşacağını kaydeden Bayraktar, "Ruhsatsız, iskânsız evleri şehir dışına çıkarma konusunda çalışmalarımız belli bir noktaya geldi. Halkın desteğiyle bunu yapacağız. Hak sahiplerine isterlerse konut, isterlerse para vereceğiz. Hak sahipleri olmayanlara da 15 yıl vadeli kira öder gibi ev vermek suretiyle bu tasfiyeyi gerçekleştireceğiz. Bu konuda başta Valilik olmak üzere herkesin desteğini bekliyorum. Ardahan'ın şehir konumuna sahip olması için bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. Türkiye'de şu anda 150 noktada kentsel dönüşüm uyguluyoruz. İnşallah Ardahan'da da başarılı olacağız." dedi.

Uygulayacakları projeyle, alt gelir grubu insanları ev sahibi yapacaklarını söyleyen Bayraktar, Türkiye'de 81 ilde yaklaşık bin 400 şantiyede 380 bin konut rakamına ulaştıklarını dile getirdi. Bayraktar, "TOKİ sadece konut yapmıyor. Konutlarla birlikte sosyal donatıları inşa ediyoruz. Hastane ve sağlık ocakları yapıyoruz. Şu an Türkiye'de 51 hastane ve 80 sağlık ocağı yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile 600'e yakın ilköğretim ve lise binası inşa ediyoruz." diye konuştu.

Ardahan Belediyesi'ni de ziyaret eden Bayraktar, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile birlikte TOKİ konutları protokolünü imzaladı. Ardahan'da kentsel dönüşümün gerekli olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da ziyaretinden dolayı TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a şükranlarını iletti.

AK Parti Milletvekili Saffet Kaya ise şehrin görsel kirlilikten kurtulması için bu projenin gerçekleştirilmesi gayreti içinde olacaklarını ifade etti.

Bu arada, Ardahan'da yapılacak 500 kişilik konut 300 gün içerisinde bitirilecek. 150 kişilik yataklı hastanenin ise gelecek yıl Aralık ayında biteceği ve maliyetinin yaklaşık 20 milyon TL'yi bulacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber