Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 08 Eylül 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin genelinde pazar gününe kadar aralıklı yağmur var. Marmara'da başlayan serinleme, yarın iç kesimlerde de hissedilecek. Sıcaklık yer yer 25 derecenin altına gerileyecek.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul haftayı yağmurlu geçerecek ve yağış Cumartesi gününe kadar sürecek. Poyraz sert, sıcaklık 18-19 derece hissediliyor. Ankara'da dört gün aralıklı yağmur var, sıcaklık 26 dereceye indi. İzmir de bugün yağmurlu, sonraki günlerde de hava fazla açmıyor. Bursa sağanak yağmur beş gün aralıklı olarak yağacak.

Marmara haftanın tamamında bulutlu, gün gün hafif ve sağanak şeklinde beş gün daha yağmur var. Rüzgar hep poyrazdan esecek, sıcaklık Edirne'de 20, Sakarya'da 25 derece.

İç Anadolu'da bugün Eskişehir Konya ve Kırşehire kadar yağmur var, sıcaklıkta belirgin düşüş yarın yaşanacak. Aynı gün yağmur Kayseri ve Sivas'ı da etkileyecek. Bugün ise Eskişehir 22, Sivas 29 derece.

Serin hava Ege'ye de iniyor, rüzgar hızını biraz azalatsa da yine sert. Bölgenin özellikel iç kesimlerinde 3-4 gün yağmur var. Bugün İzmir'den-Bodrum'a kadar görülecek yağmur Muğla, Aydın, Uşak, Denizli arasında daha kuvvetli yağacak, su baskınları yaşanabilir.

Akdeniz'e uzun aradan sonra sağanak yağmur geliyor, bugün Antalya'dan Mersin'e kadar ve Kuzey Kıbrıs'ta etkili. Yağış sonraki iki gün hızını azaltsada, ilereleyen günlerde yeniden görülebilir. Güneydoğu da Akdeniz'den gelen bulutların etkisi ile yarın bulutlanacak. Antalya 28, Diyarbakır 34 derece.

Doğu Anadolu'da iki gün daha sıcaklık yüksek, hava az bulutlu, yarın ise daha bulutlu olacak.

Karadeniz'in doğusunda bugün hava açık ve sıcak. Bolu-Çorum çevresinde hafif yağmur görülecek. Çarşamba-Perşembe günü ise yağmur karadeniz genelinde kuvvetleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber