Memur bankalardan şikayetçi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2009 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Sağlık-Sen'in yaptığı araştırma, memur, kendilerine sorulmadan "maaş kredisi" açılması ve kredi kartı çıkartılması başta olmak üzere, maaşlarını aldıkları bankalardan bir çok konuda şikayetçi olduklarını ortaya koydu.

Sendika, memurların maaşlarını aldıkları bankalardan memnuniyetini belirlemek amacıyla bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmaya, Ankara'da çalışan 500 memur katıldı.

Katılımcıların yüzde 85'i kendilerine sorulmadan "maaş kredisi" açılması uygulamasından memnun olmadıklarını bildirdi. Uygulamadan memnuniyet duyduğunu belirtenlerin oranı ise yüzde 6'da kaldı.

Araştırmaya göre, memurların çok daha büyük çoğunluğu, kendilerine sorulmadan adlarına kredi kartı düzenlenmesinden de memnun olmadığını ifade etti. "Sorulmadan kredi kartı çıkartılması uygulamasından memnun musunuz?" sorusuna "Hayır" yanıtını verenlerin oranı yüzde 92'yi buluyor. Soruyu olumlu yanıtlayanların oranı ise yüzde 4'te kalıyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 57'si kredi kartı çıkartılmasında veya iptal ettirilmesinde bankalarla problem yaşadığını belirtirken herhangi bir problem yaşamadığını ifade edenlerin oranı yüzde 30 düzeyinde bulunuyor.

Memurun bankalara yönelik yakınmalarının başında "yıllık kart ücreti alınması" uygulaması geliyor. Memurların yüzde 95'i bu uygulamayı doğru bulmuyor. Uygulamanın doğru olduğuna inanların oranı yüzde 2'ye kadar geriliyor.

Ayrıca katılımcıların yüzde 40'ı zaman zaman telefon, su, elektrik ve benzeri otomatik ödeme talimatlarıyla ilgili sorun yaşadığını belirtiyor.

MAAŞ PROTOKOLÜNDEN HABERLERİ YOK

Araştırma, memurun bankalar ile çalışılan kurumlar arasında yapılan maaş protokolünden habersiz olduklarını da ortaya koydu. Memurların yüzde 89'u böyle bir protokolü bilmediğini, yüzde 4'ü ise haberi olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili Başbakanlık genelgesinden haberi olanların memurların oranı da çok düşük seviyede bulunuyor. Memurların sadece dörtte biri banka promosyonlarına ilişkin Başbakanlık genelgesinden bilgi sahibi olduğunu ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber