80 yıl hapsi istenen 75 yaşındaki doktora tahliye

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA, girdikleri ilişki sonucu istenmeyen gebelik yaşayan genç kızlara, para karşılığı kanunsuz bir şekilde kürtaj yaptığı iddiası ile tutuklanan ve 80 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Kadın Doğum Uzmanı Dr. 75 yaşındaki Ali Müftüoğlu, bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yapılan ihbarları değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, aralarında 14 yaşındaki çocukların da bulunduğu 20 kadına, 10 haftalık gebelik süresi geçmesine rağmen yasadışı kürtaj yaptığını belirlediği Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ali Müftüoğlu ile kendisine yardımcı olan 49 yaşındaki emekli hemşire Hatice Dalfidan ve 43 yaşındaki Sekreteri Sevinç Öztürk'ü gözaltına almıştı.

400- 1000 TL karşılığında kürtaj yapan ve kızlık zarı için ?Tül perde', kürtaj için ?Düğme dikimi' kelimelerini kullanan zanlılardan Müftüğüoğlu ve Dalfidan tutuklanırken Öztürk ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Cezaevine konulan Dalfidan daha sonra kefalet karşılığı serbest bırakılmıştı.

80 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ?çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', ?yasa dışı kürtaj yapmak' ve ?yasa dışı kürtaj yaptırmak' suçlarından toplam 80 yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Dr. Ali Müftüoğlu, çıktığı ilk duruşmada 12 yıla kadar hapsi istenen Hatice Dalfidan ve 4 yıla çarptırılması talep edilen Sevinç Öztürk ile suçlamaları kabul etmemişti. Yaptığı kürtajların yasal olduğunu savunan Müftüoğlu, ağlayarak verdiği ifadesinde ?Hakim bey suçsuz yere cezaevindeyim. Çok rahatsızım. Artık cezaevi koşullarına dayanamıyorum. Kendimi aklamam için tahliyemi istiyorum. Beni buradan ne olur kurtarın? diyerek yalvarmış, ancak mahkeme Müftüoğlunun bu talebini reddetmişti.

Duruşmanın ardından, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ali Müftüoğlu'nun avukatı Yahya Şimşek, mahkemenin ?ret' talebi üzerine bir üst mahkemeye itiraz etti. Avukat Şimşek'in verdiği itiraz dilekçesini değerlendiren Nöbetçi 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Devlet Hastanesi'nin vermiş olduğu sağlık raporunu da göz önüne alarak, Dr. Müftüoğlu'nu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber