Müdürü ölümle tehdit eden koruculara okul onarma cezası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Eylül 2009 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BATMAN'ın Gercüş İlçesi'nde tartıştıkları okul müdürünü ölümle tehdit ettikleri gerekçesiyle yargılanan geçici köy korucuları 46 yaşındaki H.G. ile H.Ş., 5 ay boyunca köy okulunu onarma, sıva, boya, badana ve bahçe düzenlemesi yapma cezasına çarptırıldı.

Gercüş'ün Kırkat Köyü'nde iddiaya göre, otomobillerini köydeki ilköretim okulunun bahçesine park eden geçici köy korucuları H.G. ile H.Ş.'yi okul müdürü 28 yaşındaki H.Y., araçlarını kaldırması yönünde uyardı. Uyarı üzerine korucular, müdüre karşı çıkıp hakerette bulunarak ölümle tehdit etti. Bunun üzerine H.Y., H.G. ile H.Ş.'nin kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle savcılığa başvurup haklarında suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine korucular hakkında Gercüş Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.

Gercüş Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan koruculara, ?kamu görevlisine hakaret ve ölümle tehdit' suçlarından 5 ay süre ile kamuya yararlı bir işte çalıştırılma cezası verildi. Buna göre korucular H.G. ile H.Ş., Kırkat Köyü İlköğretim Okulu'nun çevre düzenlemesini yapacak, bahçeyi parke taşı ile döşeyecek, sıva ve badana ile diğer bakım ve onarım çalışmalarını yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber