?Kışla yolsuzluğu borçla ilgili değil'

Haber Giriş : 15 Ocak 2005 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Kuvvetler Komutanlığı kışla inşaatında yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle, müteahhit Ali Osman Özmen ve 37 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasına da Tuncer Kılınç olayı damgasını vurdu.

Askeri savcı Saim Öztürk, Özmen'in soruşturma konusu yapılan ihale işlemleri ile emekli orgeneral Kılınç'a ev alması için 150 bin dolar borç verilmesi arasında herhangi bir ilişki bulunmadığını açıkladı.

Davanın ilk duruşmasında müteahhit Ali Osman Özmen, emekli orgeneral Tuncer Kılınç'a ev alması için 150 bin dolar borç verdiğini açıklamıştı. Bugünkü duruşmada askeri savcı Saim Öztürk, Tuncer Kılınç ile ilgili basında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

ÖZTÜRK: KANIT YOK

Öztürk, Ali Osman Özmen'in soruşturma konusu yapılan ihale işlemleri ile borç alışverişi arasında herhangi bir ilişki olduğuna dair kanıt bulunmadığını belirtti. Öztürk, bu açıklamayı Kılınç'ın suç işlemesine rağmen himaye gördüğü gibi bir izlenim doğmaması için yaptığını söyledi.

Askeri savcı, ?Eğer delil bulsaydık gereği mutlaka yapılırdı. Askeri yargı görevini ödünsüz olarak yapmaktadır? dedi.

Duruşmanın sabahki bölümünde, tutuklu yüzbaşı Hüseyin Ceylan'ın ifadesi alındı. Ceylan, hakkındaki suçlamaları reddetti.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber