Ayrımcılık yapıldığını iddia eden veli okulu bastı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2009 15:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki bir ilköğretim okulunda öğrenciler arasında ayrımcılık yapıldığını iddia eden veli, duvarda asılı sınıf listelerini yırttı ve müdür hakkında suç duyusunda bulundu.

Karagözoğlu İlköğretim Okulu'na çocuğunu kaydettiren bir veli, sınıf belirlemeleri için yapılan kuranın adil olmadığını öne sürerek okul idarecileriyle tartıştı. Okulun ilk gününden beri devam eden iddiaya göre üç sınıf belirlendiği, ancak üst gelir seviyesindeki velilerin çocuklarının, 1/B'de toplandığı söylendi. Bunun üzerine bazı veliler, sınıf belirleme kuralarının hileli olduğunu savundu. Bu kişilerden H.A., bugün okula giderek idarecilerle tartıştı ve kavga etti. Hıncını alamayarak, duvardaki sınıf listelerini yırtıp okul idaresine hakaret ettiği öne sürüldü. Okul idaresi, H.A. hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verirken H.A. da Milli Eğitim, valilik ve savcılığa şikayet dilekçeleri verdi. Bunun üzerine karakola götürülen H.A., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Karagözoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Nazmi Anbarlıoğlu, kurada haksızlık yapılmadığını, B sınıfının da kura kutularında bulunduğunu söyledi. Edremit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Soylu ise "Gerekli incelemeleri başlattık. Ayrımcılık iddiasının aslı olup olmadığını araştırıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber