Fıtık ameliyatına giren 7 yaşındaki çocuk, aşırı narkozdan öldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2009 16:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne fıtık ameliyatı olmak için yatırılan 7 yaşındaki çocuğun verilen aşarı narkozdan öldüğü iddia edildi.

Ailenin iddialarını araştırmak için hastane bahçesine gelen CİHAN muhabirine güvenlikçilerin engel olmak istemesi üzerine hasta yakınları ile güvenlikçiler arasında arbede yaşandı. Başhekim ise iddiaları Cumhuriyet Savcılığı'na ileterek gerekli soruşturmayı yapacaklarını belirtti.

Alınan bilgiye göre, baba Müslüm Akın dün akşam saatlerinde kasığındaki şişlik nedeniyle 7 yaşındaki oğlu Alsancak Lions İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Kadir'i Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirdi. Burada Operatör Doktor Muhittin Varlı çocuğu muayene ederek fıtıktan ameliyat edilmesi gerektiğini belirterek, bu sabah saat 08.00'de ameliyata alınacağını söyledi. Sabah saatlerinde ameliyat için giren çocuklarının sağ salim çıkmasını bekleyen Akın ailesi çocuklarının hayatını kaybettiği haberini Operatör Doktor Varlı'dan aldı.

Ailenin iddiasına göre 7 yaşındaki çocukları verilen fazla narkoz nedeniyle hayatını kaybetti. Hastane önünde otopsi için Cumhuriyet Savcısı'nın gelmesini bekleyen aile sinir krizleri geçirdi. 3 çocuğundan birini kaybetmenin acısını yaşayan baba Müslüm Akın zaman zaman baygınlık geçirdi.

BABA MÜSLÜM AKIN:"OĞLUN ÖLDÜ DİYE ŞAKA YAPIYORLAR SANDIM"

Olayı gözyaşları içinde anlatan baba Müslüm Akın, oğlunu kasığındaki fıtık nedeniyle dün hastaneye getirdiğini ve doktorun muayene sonrası ameliyat için bir gün sonraya gün verdiğini söyledi. Kendisinin de olur vermesi ile çocuğunun dün tahlillerini yaptırdıklarını ifade eden baba, doktorun 'yarın sabah 08.00'de gelin' demesi üzerine ise hastaneden ayrıldıklarını kaydetti.

Bu gün çocuğunun sabah saatlerinde ameliyat odasına alındığını ifade eden baba Müslüm Akın başından geçenleri şöyle anlattı: "Çocuk ne hikmetse ameliyat olmayacağım diye ağlamaya başladı ve 'babamı çağırın' dedi. Ama beni içeri almadılar. Ben de kapıda beklemeye başladım. Yarım veya bir saat sonra ise yakını gelsin diye bizi anons ettiler. Koştum gittim. 'Senin oğlun ölmüş' dediler. Çocuğu daha ameliyata bile almamışlar. Fazla narkoz verince çocuğun kalbi durmuş. Doktor bizimle görüştü. 'Başın sağ olsun' dedi. Ben de şaka yapıyorlar sandım."

Anne Ayşe Akın ise, "Oğlum ameliyat girmek için önlüğü giymek istemedi. 'Ameliyat olmak istemiyorum. Babamı çağırın' dedi. Ama babasını almadılar. Bir süre sonra babasına öldüğü haberini vermişler." diye konuştu.

Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Selahattin Toktaş ise kameralara konuşmak istemedi. Çocuğun öldüğünü doğrulayan Toktaş, "Olay Cumhuriyet Savcısı'na intikal ettirildi. Otopsi yapılacak. İhmali olanlar varsa gerekli işlemler yapılır." şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ ALDIRMAK İSTEMEYEN GÜVENLİKÇİLERLE ÇOCUĞUN YAKINLARI ARASINDA ARBEDE ÇIKTI

Öte yandan, iddiaları araştırmak için hastanenin bahçesine gelen ve aile ile görüşmek isteyen CİHAN muhabirine güvenlikçiler engel olmak istedi. 'Hastane bahçesinde görüntü almak için Başhekim'den izin almanız gerekir' diyen güvenlikçilerin gazeteciyi uzaklaştırmak istemesi üzerine, güvenlik görevlileri ile ölen çocuğun yakınları arasında arbede çıktı.

Kavga sırasında bir bayan güvenlikçi yere düştü. Kavga güçlükle engellenirken güvenlikçiler gazeteciyi tartaklayarak hastaneden çıkarmak istedi. Polisin araya girmesi ile olayın daha fazla büyümesi engellendi. Önce görüntü aldırmak istemeyen güvenlikçilerin daha sonra görüntü alınmasına ses çıkarmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber