Başbakan'dan IMF değerlendirmesi: Bastonla yürüme niyetinde değiliz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2009 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz büyüme hedeflerimizi, IMF'den gelecek paraya göre hesaplamadık. Mevcut durumumuza göre bunlar hesaplanmıştır. Tüm orta vadeli program çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz." dedi. Türkiye'nin ayakları üzerinde durma gayreti içinde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bastonla yürüme niyetinde değiliz." şeklinde konuştu.

İstanbul Kongre Merkezi'nin açılışının ardından Başbakan Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye'nin 2010 yılı büyüme hedefini hatırlatan bir basın mensubu, "Yüzde 3,5'luk bir büyüme hedef gösterildi. Ancak piyasa bunun IMF'den gelecek paraya bağlı olduğunu düşünüyor?" sözleri üzerine Başbakan Erdoğan şu cevabı verdi: "Biz büyüme hedeflerimizi, IMF'den gelecek paraya göre hesaplamadık. Mevcut durumumuza göre bunlar hesaplanmıştır. Tüm orta vadeli program çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz ve arkadaşlarımız yapmış oldukları çalışmalarda da bunu özellikle vurguladı. Kendilerine de onu söyledim."

Türkiye'nin IMF'den gelecek yardıma göre hareket etmeyeceğini belirten Erdoğan, "Kendi gücümüzle, kendi imkanımıza göre neredeyiz, nereye bakacağız? Programı buna göre yapacağız dedik ve buna göre yaptık. Ayaklarımız üzerinde durma gayretleri içerisindeyiz. Bastonla yürüme niyetinde değiliz. Ekonomimizi sağlam ayaklar üzerinde yürütelim istiyoruz ve hazırlıklarımızı da buna göre yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Demokratik Açılım sürecine değinen bir basın mensubu ise DTP ile yeni bir görüşme olup olmayacağını sordu. Erdoğan, "Şu anda bakanım zaten kendileriyle görüşmeleri yaptı. Bu konulardaki düşüncelerini aldı. Bundan sonraki süreçte içerde ve dışarıda, sadece komşu ülkeler Irak, Suriye, İran değil Avrupa ülkeleri de bizim bu demokratik açılım sürecimize destek olmaları gerekir. Onlarla da bunları konuşuyoruz. Hatta bugün Fransa Parlamento Başkanı ile de bu konuları görüştük. Baş müzakereci olarak görevli devlet bakanım o çalışmaları yapıyor. Dışişleri Bakanım da aynı şekilde yapıyor. Yani dışarıdan da bu işi kuşatmak zorundayız ki başta terör sorunu olmak üzere diğer sorun alanlarımızı daraltalım ve inşallah başarıyla sorunların üstesinden gelelim." şeklinde konuştu.

"Daha önce AK Parti Genel Başkanı olarak görüşmüştünüz DTP ile bu kez de öyle mi olacak?" yönündeki soruya ise Erdoğan, "Belki ben görüşürüm belki grup başkan vekillerim görüşür." karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber