Hüseyin Çelik'in atamalarına yargıdan iptal

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Eylül 2009 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Eski Milli Eğitim Bakanı Çelik'in giderayak yaptığı atamalara karşı açılan davalarda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi

Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı görevinin son günlerinde giderayak gerçekleştirdiği okul müdürü atamalarından ikisi yargıdan döndü. İki eğitimcinin Çelik'in ?bakan onayı? ile yaptığı işlemlere yönelik olarak açtığı davalardan yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Çelik, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun kendisine tanıdığı yetkiyi kullanıp ?bakan onayı? ile İzmir'de 80, Türkiye genelinde 988 okul müdürü ataması yaptı.

420 okulun vekâleten yönetildiği İzmir'de, sınav kazanan, takdirname alan ve yüksek lisans yapan yönetici adayı eğitimcilerin ilan edilmesini bekledikleri boş okul müdürlüklerine, ilan edilmeden atamalar yapıldı.

İhsan Hortoğlu, Cihat Kora Anadolu Lisesi'nde müdür vekili iken yerine Musa Fatih Bayar'ın müdür olarak atanması üzerine 2'nci İdare Mahkemesi'ne, Sedat Yağmur da Balçova Anadolu Lisesi'nde müdür iken yerine Mehmet Değirmenci'nin atanması üzerine 1'inci İdare Mahkemesi'ne ?işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması? istemiyle dava açtı.

Duyuru yapılmadı

İki mahkeme de ?Eğitim ve öğretim hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi için kariyer ve liyakat ilkeleri gözetilerek başarılı öğretmenlerin atamasının yapılmasının amaçlandığını, söz konusu kadrolara yapılacak atamalarda duyuru yapılmasının gerektiğini ama duyuru yapılmadan takdir yetkisinin kullanıldığını belirten Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Sami Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan, Çelik'in atamalarını iptal etmesini istediğini belirterek yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Bakan Çubukçu, Çelik'in yaptığı atamaları, ?Yönetmeliğe rağmen yapılan bu atamalar hak gaspıdır. Sayın Çelik ferman yayımlayan padişah gibi. Bu bir kadrolaşma operasyonu? diyerek, eleştirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber