Suçlanan emniyet müdürleri dün geceyi anlattı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Eylül 2009 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 SAAT İFADE VEREN EMNİYET GENEL MÜDÜR YARDIMCISI EMİN ARSLAN

Uyuşturucu baronu ile ilişkisi olduğu iddiasıyla 14 saat ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan Arslan çıkışta ?Öldük öldük dirildik. Çok zorlu bir gündü? dedi

Uyuşturucu baronu Habip Kanat'la ilişkisi olduğu iddiasıyla İstanbul'da savcılık ve mahkemece yaklaşık 14 saat sorgulanan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve iki emniyet müdürü, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Arslan mahkeme çıkışı ?Öldük öldük dirildik. Zorlu bir gündü? dedi. Emin Arslan ile iki müdür hakkında ?tutuksuz yargılama' kararı veren hakim ise Albay Dursun Çiçek'e jet tahliye kararı veren Faik Saban çıktı.

11 SAAT SADECE SAVCIYA İFADE VERDİLER

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Arslan ve emniyet müdürleri Murat Enmutlu ile Mustafa Aral, önceki gün sabah 10:30'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Arslan, Enmutlu ve Aral, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından 11 saat boyunca sorgulandı. Savcılık ifadeleri akşam 21:00 sularında sona eren üç emniyet müdürü, tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

EMİN ARSLAN'I FAİK SABAN SORGULADI

Üç müdürün sorgusunu ise Demokrasiye Müdahale Eylem Planı'nı hazırladığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan Albay Dursun Çiçek'i, 18 saat sonra tahliye eden hakim Faik Saban sorguladı. Saban, 21:00 sıralarında aldığı dosyayı yaklaşık 4 saat inceledi. 4 saat incelemenin ardından 3 saat mahkemede ifade veren müdürler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ARSLAN: ÇOK ZOR BİR GÜNDÜ

Mahkeme çıkışı açıklama yapmayacaklarını belirten Arslan ?Öldük öldük dirildik. Çok zorlu bir gündü? dedi. 18 saat adliyede kalan müdürlerin yorgun olduğu gözlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, 3 ayrı uyuşturucu imalathanesine düzenlediği büyük operasyonda piyasa değeri 2 milyar TL'lik uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Uyuşturucu çetesinin başında bulunan iki kişiden birinin polise bilirkişilik yapan kimya mühendisi Doç. Dr. Rıza Işık, diğerinin ise Habib Kanat olduğu ortaya çıkmıştı.

Habip Kanat ?x eleman' olabilir mi?

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın sümenaltı ettiği iddia edilen uyuşturucu baronu Habip Kanat ile ilgili Bulgar polisi tarafından hazırlanan resmi bildirim formunu star ele geçirmişti. 20 Mart 2000 tarihli Bulgar organize suçlarla mücadele polisi tarafından hazırlanarak dönemin Kaçakçılık Daire Başkanı Emin Arslan ismine gönderilen belgede, Captagon trafiğini yönlendirdiği tespit edilen Veysel Kenan Özçiçek ve Selim Gezer'in Bulgaristan'da bir çocuk kaçırma olayına karıştıkları ve fidye aldıkları bildiriliyor. Özçiçek ve Gezer'in bu eylemi ?major trafficker' (yönetici) sıfatıyla tanımlanan Habip Kanat'ın talimatıyla gerçekleştirdikleri kaydediliyor. Bulgaristan'dan gelen evrakta ayrıca Habip Kanat'ın rakip ailelden birinin öldürülmesinde azmettirici rolü üstlendiği belirtiliyor. Habip Kanat'ın bu nedenle Emin Arslan'ın iddia ettiği gibi ?x eleman? olarak kullanılmasının yasal olarak da mümkün olmadığı öğrenildi.? ZAFER KÜTÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber