MKEK'den modernizasyon atağı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2009 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savunma sanayinin öncü kuruluşları arasında yer alan ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının askeri mühimmat ihtiyaçlarının önemli kısmını karşılayan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğünün bazı tesisleri, günün teknolojik koşulları doğrultusunda modernize edilecek.

MKEK Genel Müdürlüğünün yatırım programında yer alan projeler arasında bulunan, Kırıkkale'deki mühimmat fabrikası ve MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası ısı sistemlerinin iyileştirilmesine yönelik proje çalışmaları başlatıldı.

MKEK Genel Müdürlüğünün Kırıkkale'deki tesislerinde yapılacak çalışmalar için mimarlık ve mühendislik projeleri ile ihale dOkümanları hazırlanacak ve bu konuda seçilen firmadan danışmanlık hizmeti de satın alınacak.

Programa göre, MKEK Genel Müdürlüğünce alınacak ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasında ön yeterlilik şartnamesinde belirtilen kriterlere uygun firmalar arasında öncelikli olarak ''kısa liste'' oluşturularak teklifler alınacak.

İyileştirme projesi kapsamında bulunan 94 adet muhtelif atölye, idari binalar ile sosyal tesislerin ısıtma sistemlerinin yeniden düzenlenmesi ve uygulama projeleri ile ihale dokümanının hazırlanması işleri gerçekleştirilecek.

Proje çalışmaları, yer tesliminden itibaren en geç 200 iş gününde tamamlanacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber